INFORMARE! Intrare liberă, fără carantină sau test COVID-19, din Austria, în Ungaria, Cehia, Slovacia și Slovenia

După ce Austria a deschis în această săptămână granițele cu aproape toți vecinii săi, mai puțin cu Italia, s-a sperat ca și vecinii să urmeze acest exemplu cât de curand și să deschidă la randul lor, pentru ca trecerile granițelor să se poată face în ambele sensuri, scriu cei de la roman24.ro

Iată că acest lucru s-a întâmplat, Ungaria, Cehia și Slovacia au anunțat că au deschis și ele.

Astfel, cine pleaca din Austria poate intra liber în Ungaria, în Cehia și în Slovacia, fără test Covid-19, fără carantină și fără alte aprobări speciale.

În Slovenia acest lucru este deja valabil de câteva zile. Deci, între aceste țări, circulația se face începând de ieri, 5 iunie, la fel ca înainte de pandemie.

Germania, Elveția și Lichtenstein însă, rămân încă la măsurile lor, intrarea nu e liberă deocamdată, ci se face doar cu motive speciale, așa cum am menționat deja într-un material anterior. Articolul continua dupa reclame …

Aceste trei țări doresc să mențină restricțiile până la jumătatea lui iunie.

Cei care intră în Austria venind din Italia, Croația, România, Bulgaria, Grecia, Marea Britanie sau orice altă țară, în afara de cele șapte țări vecine cu care este încheiat acordul de trecere, încă sunt obligați să intre în carantină două săptămâni sau să prezinte un test negativ de Corona.

Din acest motiv, austriecii au fost preveniți să nu plece încă în concediu/ vacanță în Croația, Italia sau în altă țară UE, deoarece la întoarcere ori intră în carantină, ori fac testul Corona.

Miniștrii de interne ai UE au avut vineri mai multe convorbiri și au stabilit că până cel mai târziu la sfârșitul lui iunie, libera circulație în interiorul Europei va fi restabilită. Au specificat însă că acest lucru va fi posibil numai dacă nu intervine ceva, aceasta însemnând o înrăutățire bruscă a situației îmbolnăvirilor cu Covid-19.

Așadar, Europa a mai facut încă un pas in direcția normalizării situației. Mijlocul lui iunie și sfârșitul acestei luni in curs, ne vor aduce probabil mult așteptata libertate de mișcare și libera circulație în interiorul Uniunii Europene, cu care ne-am obișnuit de atâția ani.

Articol redactat de Isabela-Camelia Buchholz, profesor jurnalist, Asociația româno-austriacă ”BIK International Verein”

Sursă VIDEO: YouTune Channel Pentru păstrarea acurateţii informaţiei, acest articol a fost PRELUAT INTEGRAL de pe portalul roman24.ro