S-a vindecat de coronavirus după 62 de zile, dar era să facă infarct când a văzut că spitalizarea l-a costat 1,1 milioane de dolari.

Americanul Michael Flor de 70 de ani, s-a vindecat de coronavirus după 62 de zile de spitalizare. În timp ce se afla internat în spital, acesta și-a luat rămas bun de la familie, crezând că va muri şi nu va reszista cumplitei boli, dar și-a revenit și a părăsit fericit spitalul, scriu cei de la observatornews.ro

Americanul a mers fericit acasă, dar după câteva zile a primit factura spitalizării sale și aproape a făcut infarct când a văzut totalul: 1,1 milioane de dolari.

Bătrânul Michael Flor, în vârstă de 70 de ani, a fost supranumit de presa din Seattle drept “copilul minune” după ce a devenit pacientul Covid-19 cu cea mai lungă spitalizare: 62 de zile.

Factura spitalizării în valoare 1,1 milioane de dolari avea cheltuieli defalcate pe 181 de pagini, astfel:

internarea la Terapie intensivă: 9.736 de dolari pe zi. 42 de zile la izolare au costat 408.912 dolari
ventilator mecanic: 2.835 de dolari pe zi. Înmulțit cu 29 de zile, egal 82.215 dolari aproximativ un sfert din factură – costul medicamentelor
2 zile în care organele interne (inimă, rinichi, plămâni) aproape i-au cedat și a fost cel mai aproape de moarte, aproximativ 100.000 de dolari (defalcați pe 20 de pagini). Articolul continua dupa reclame …

loading...

Mă simt vinovat că am supraviețuit. Există o întrebare, De ce eu? De ce am meritat toate acestea? Privind costul incredibil al tuturor tratamentelor, sentimentul de vinovăție se accentuează. A fost nevoie de un milion de dolari să-mi salvez viața și, desigur, aș spune că au fost bani cheltuiți cu rost. Însă sunt conștient că, poate, sunt singurul care chiar crede asta”, a spus el pentru Seattle Times.

Se pare că Michael Flor este un om norocos şi s-ar putea să nu trebuiască să plătească nimic din factura lungă de 181 de pagini, pentru că asigurarea de sănătate va acoperi majoritatea costurilor.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul observatornews.ro