O româncă din Londra a născut de urgenţă după ce a fost infectată. I-au făcut cezariană pentru că existau şanse 50% să trăiescă sau să moară

O româncă stabilită în Londra a trăit în ultimele săptămâni coşmarul vieţii ei. Românca a fost testată pozitiv cu coronavirus, fiind însărcinată în 33 de săptămâni.

Aceasta a stat o săptămână în comă, după ce medicii i-au făcut de urgenţă cezariană, deoarece şansele de viaţă ale femeii se diminuaseră considerabil.

Totul a început în ziua de 21 mai, când tânăra a fost la o petrecere la care regulile de distanţare n-au fost respectate, scriu cei de la ziarulromanesc.net citând Ştirile ProTV. După petrecere, din cei 16 participanţi, şase s-au infectat, printre ei şi Andreea Tudose însărcinată în a 33 a săptămână şi soţul său. După numai două zile mai târziu au început simptomele şi a fost internată.

Andreea a început să ţină un jurnal video, de acolo de pe patul de spital. Conform jurnalului, aceasta a înregistrat tot ce a pătimit în această perioadă, pentru ca oamenii să nu mai ignore acest virus extrem de periculos.

“Am avut dureri foarte mari. Zici că cineva îmi trage carnea după mine. Şi frisoane”, spune Andreea într-un dintre filmele postate pe internet. Apoi a venit diagnosticul: infecţie cu Sars Cov 2.

loading...

A urmat un alt film. “Tuşesc în ultimul hal. Acum, tuşesc orice aş face. Este groaznică boala asta. Groaznică. Am momente când cred că nu mai revin, nu mai ajung acasă”.

După câteva zile situaţia s-a agravat.

“Vă rog din tot sufletul meu. Dacă aveţi persoane pe lângă voi vulnerabile, gravide, cu inima, bătrâni nu îi puneţi în pericol sub nicio formă. Este groaznic virusul ăsta dacă ai imunitatea scăzută”, a spus Andreea cu lacrimi în ochi într-un alt video.

În a şaptea zi de spitalizare lucrurile s-au complicat. A fost intubată. ”Mi-au zis că trebuie să scoată copilul şi că am şanse 50-50 să trăiesc sau să mor pentru că plămânii mei sunt foarte foarte afectaţi”.

Pe 5 iunie, medicii i-au indus coma şi-au făcut operaţie de cezariană. Copilul a fost salvat. Şapte zile însă, femeia s-a zbătut între viaţă şi moarte.

”Au urmat şapte zile de teroare pentru familia mea. Eu nu am stitu nimic. Eu n-aş fi fost critic. Nu eram dacă nu eram gravidă atât de avansat”, a povestit ulterior tânăra.

După şapte zile s-a trezit din comă. Atunci şi-a văzut pentru prima dată şi copilul printr-un video call. ”Atât vreau să vă zic. Staţi acasă pentru că eu am trecut printr-un coşmar oribil şi încă trec pentru că copilul meu e în spital şi eu nu pot să îl văd”, a tras uns emnal de alarmă femeia.

Zilele trecute a fost externată, și abia acum, după aproape o lună de chin, își poate ține în brațe fetița. A fost externată în aplauzele medicilor care i-au salvat viaţa.

Andreea Tudose: “Vă mulţumesc. Datorită vouă eu şi copilul meu suntem în viaţă”.

În cele din urmă, tânăra a povestit cum după o perioadă în care s-a protejat foarte atent, nu a mai luat virusul foarte în serios. Astfel s-a ajuns la coşmarul pe care l-a trăit săptămâni în şir. ”Eu am început cu soţul meu la modul se ducea la cumpărături se dezbrăca în faţa uşii, se spăla foarte
strict până la un moment dat când am început să mă învăţ cu ideea şi să citesc tot felul de lucruri şi să zic hai mă că nu e chiar aşa cine ştie ce. Să stăm izolaţi, am greşit. Trebuia să stăm acasă la noi. Să ni se nască copilul. Acum sunt bine şi fetiţa a început să ia în greutate. Filmările făcute de Andreea rămân dovada suferinţei prin care au trecut şi un semnal de alarmă pentru cei care nu iau în serios acest virus”.

Sursă VIDEO: Andreea Florentina Tudose Pentru păstrarea acurateţii informaţiilor, acest articol a fost PRELUAT INTEGRAL de pe portalul ziarulromanesc.net