VIDEO – Descoperire şocantă în curtea unei familii din comuna Cozmești: tânăr legat cu lanțul de un copac, de mama lui

Scene absolut incredibile s-au petrecut în localitatea Cozmești din județul Vaslui. O femeie a plecat să muncească și pentru că nu-şi putea supraveghea fiul bolnav şi de teamă să nu plece prin sat, l-a legat de un copac în curte, deși afară erau mai mult de 30 de grade Celsius. Din spusele vecinilor, „tânărul are probleme psihice foarte serioase, dar nu este periculos, însă nu stă îmbrăcat, pleacă de acasă şi nu ştie să se întoarcă”, scriu cei de la vremeanoua.ro

Deoarece problemele relatate mai sus nu putea fi rezolvate de mamă, aceata și-a legat fiul cu lanțul de un copac, lăsându-l în arșița amiezii, fără să-i lase măcar o cană de apă.

Tânărul a fost descoperit de către asistenta socială, care a alertat imediat autoritățile. Băiatul a fost preluat de o ambulanță și transportat la secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Vaslui.

După ce au constatat situatia, polițiştii au deschis o anchetă în acest caz. “Ne-am prezentat la faţa locului, am sesizat poliţia şi salvare. Am găsit bărbatul legat cu un lanţ de un copac. Ulterior am aflat că a fost legat de mama sa, care este şi asistent personal al acestuia. Nu este prima dată când auzim de acest caz, este în evidenţele noastre din 2009. Trecem săptămânal pe la această familie, pentru a-i verifica. Nu este nici pentru prima dată când luăm măsuri. Am dorit instituţionalizarea persoanei, pentru că reprezintă un pericol în familie, având şi o soră minoră. Nu este recalcitrant, dar are perioade când nu conştientizează ce face.

Demersurile s-au oprit, însă, în sensul că avem răspunsuri de la DGASPC că nu sunt locuri. Problema de azi a escaladat orice închipuire. Vom lupta în continuare pentru instituţionalizarea lui. Deocamdată nu am găsit un loc pentru el, persoana se află la spital. Dar nu cred că locul său este în familie. Mama lui nu era acasă, când a venit a spus că l-a legat ca să nu plece de acasă. Dar nu cred că asta este o soluţie!”, a declarat primarul comunei Cozmești, Mihai Sima. Articolul continua dupa reclame …

Mama tânărului, care trebuia să aibă grijă de băiat, fiind și asistenta personală a acestuia, este acum cercetată pentru lipsire de libertate.

Sursă VIDEO: videonline vrn Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul vremeanoua.ro