VEŞTI BUNE de la ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru: “de la începutul lunii august, o viaţă cvasi-normală”

Marţi seara, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a fost invitat la TVR 1, unde a dat explicaţii cu privire la situaţia actuală în ceea ce priveşte noile infectări cu noul coronavirus, scriu cei de la stireadeiasi.ro

Acesta a afirmat că primele măsuri de relaxare au fost percepute de români ca o adevărată libertate, dar, cu toate acestea, sfârşitul lunii iulie, începutul lunii august ne-ar putea aduce o viaţă cvasi-normală.

Întrebat dacă vin zile mai grele, ministrul Sănătăţii a subliniat că este necesar să respectăm regulile şi că va trebui să ne obişnuim cu prezenţa virusului încă un an sau chiar doi.

”Văd în perspectivă la sfârşitul lunii iulie, începutul lunii august o viaţă cvasi-normală. Spun cvasi-normală, în contextul în care trebuie să ne obişnuim cu persistenţa acestui virus, un an sau doi, cu transmiteri subliminale, cu uşoare valuri, cum avem la gripa sezonieră. Dar ca să ajungem la acest lucru, trebuie să respectăm nişte reguli. Am putut vedea week-end-urile trecute că o parte din conaţionalii noştri cam uită de aceste reguli. Ei trebuie să respecte acele reguli pentru a ajunge la liman, măcar din respect pentru cei care două luni de zile au stat în casă”, a explicat Tătaru.

Nelu Tătaru a precizat că spitalele COVID sunt în continuare necesare.

loading...

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul stireadeiasi.ro