Ultima oră! ȘAPTE botoșăneni s-au reinfectat a doua oară cu COVID

O situaţie deloc plăcută s-a întâmplat la Botoşani, atunci când şapte cetăţeni au fost declaraţi reinfectaţi cu COVID -19. Conform statisticilor, odată contactat acest virus de către pacienți, pericolul nu dispare complet, scriu cei de la botosaneanul.ro

Şapte pacienţi au fost “virusați a doua oară” – După ce au fost declarate vindecate, există posibilitatea ca virusul să revină.

„Avem trei recăderi și patru reinfectați care au fost. Recăderile înseamnă că sunt pozitivi, devin negativi în timpul spitalizării și redevin pozitivi, cu simptome. Reinfectați sunt acei pacienți care sunt declarați vindecați și după o perioadă de timp, la două, trei luni de zile, fac din nou boala”, a declarat Monica Adăscăliței, director DSP Botoșani

Atenție la pacienții externați după 10 zile. Explicații medicale există. Iar reactivarea coronavirusului în organism diferă de la o persoană la alta. Cert este faptul că, persoanele care redevin pozitive pot transmite virusul mai departe și la cei cu care intră în contact. Este și cazul celor 118 botoșăneni asimptomatici care au fost externați după 10 zile de spitalizare, conform ordinului ministrului sănătății 1.137.

„Este posibil ca virusul să se reactiveze, este posibil să nu fie inactivat complet, depinde de organism. Având în vedere că apar aceste cazuri de reinfectări, este destul de riscant când trimiți la domiciliu, dar…acum și pacientul trebuie să fie responsabil și să stea cuminte acasă. Dacă se reinfectează și virusul este activ pot fi contagioși, până la urmă această boală este contagioasă, mai spune Monica Adăscăliței, director DSP Botoșani.

loading...

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul botosaneanul.ro