Judecătorii CCR “obligă” Guvernul Orban să DUBLEZE ALOCAŢIILE COPIILOR de la 1 August

Dublarea alocaţiilor pentru copii este greu de susţinut financiar şi va fi stabilit un grafic de creştere progresivă a acestora, preciza premierul Orban cu ceva timp în urmă. În acest context, Guvernul a sesizat la CCR legea privind dublarea alocaţiilor copiilor, susținând că în acest proiect de lege nu sunt prevăzute sursele de finanțare, scriu cei de la stirileprotv.ro

Reamintim că, măsura de dublare a fost votată de Parlament încă din decembrie anul trecut, dar premierul a cerut o amânare, motivând că nu sunt bani a buget.

Legea prin care se majorau alocaţiile a fost iniţiată de parlamentarii PSD, votată încă de anul trecut şi ar fi trebuit să intre în vigoare de la începutul anului. Încă de atunci, premierul Ludovic Orban, dar şi preşedintele, au anunţat că îşi doresc măsura, dar că aplicarea acesteia ar duce la creşterea deficitului şi ar scoate din bugetul de stat aproximativ 6 miliarde de lei.

De aceea, Guvernul a inițiat o ordonanţă prin care a cerut ca măsură să fie amânată până la 1 august. PSD-ul s-a opus, iar miercuri Curtea Constituţională le-a dat dreptate social democraţilor şi a stabilit că Executivul nu mai poate amâna punerea în aplicare a acestei legi.

Decizia este acum la şeful statului, care are 20 de zile ca să promulge textul. Din acel moment copiilor de până la 18 ani ar trebui să le intre în conturi 300 de lei în loc de 150 de lei. Articolul continua dupa reclame …

loading...

Curtea Constituțională a respins sesizarea Guvernului privind dublarea alocațiilor copiilor.

”În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituționalitate şi a constatat că Legea privind respingerea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.2/2020 pentru prorogarea intrării în vigoare a art.I pct.1 din Legea nr.14/2020 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.9/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr.61/1993 privind alocația de stat pentru copii, precum și pentru modificarea art.58 alin.(1) din Legea nr.448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap este constituţională în raport cu criticile formulate.” – se arată în comunicatul judecătorilor constituționali.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul stirileprotv.ro