“El Paletas” este asasinul românului Valerică G din Spania. A primit 22 de ani de puşcărie şi 242 de mii de euro despăgubire pentru familie

Totul s-a petrecut în dimineaţa fatidică de 1 ianuarie 2018, atunci când pe strada San Luis a avut loc o ceartă între un grup de români și un grup de romi spanioli. Speriaţi că totul se va transforma într-un măcel, câțiva rezidenți au dat alarma despre ceartă. Mai întâi a fost o încăierare, apoi au început să se audă împușcături, scriu cei de la observatornews.ro citând La Verdad.

Acela a fost momentul când românul Valerică G în vârstă de 49 de ani a fost împușcat de două ori în cap de către José T. C zis “El Paletas”. Asasinul este un spaniol de 27 de ani, de etnie „gitana”, dintr-un clan foarte cunoscut la nivel local, cu multiple antecedente, care a fugit de la locul faptei. Apoi s-a predat, la sediul Gărzii Civile, unde s-a prezentat însoțit de tatăl și fratele său.

La locul faptei s-au deplasat Agenții Poliției Locale Alguazas, precum și mai multe ambulanțe, dar acolo a fost găsit doar Valerică, care era deja decedat, și medicii nu au fost nevoiți să asiste pe nimeni altcineva. Victima a murit pe loc.

Primarul localiţăţii Alguazas a subliniat că familia română s-a certat cu cea a lui José T. C. în noaptea de Revelion, pentru lovirea unei mașini, fără consecințe suplimentare sau vătămare corporală.

Mașina condusă de Jose, un Seat Leon, s-a ciocnit la 2 noaptea cu un Audi A6 condusă de un român. Incidentul a mobilizat numeroase forțe ale poliției și părea că situația se calmase. Cearta a avut ca rezultat însă o tragedie. După crimă, familia română a părăsit cartierul, de teama represaliilor. Articolul continua dupa reclame …

loading...

Ucigașul românului a fost condamnat la 22 de ani de închisoare și la plata unor despăgubiri uriașe pentru văduva lui Valerică G. și pentru cei doi copii ai acestuia.

Jose Torres a fost găsit vinovat pentru că l-a ucis pe român cu două gloanțe trase în cap, în luna ianuarie 2018, în orașul Alguazas din Murcia.

În ceea ce privește despăgubirile, sentința pronunțată de președintele juriului popular care a judecat faptele o stabilește la 112.000 de euro pentru văduvă și 130.000 pentru cei doi copii. Cea mai gravă fapte au constituit infracțiunea de omor, deoarece victima a fost împușcată fără să fi avut vreo șansă de apărare.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul observatornews.ro