VIDEO – Oamenii de ştiinţă au creat un material ce “nu poate fi tăiat”! „Se comportă mai degrabă că o ființă vie decât un obiect neanimat”.

Un nou material inspirat din coaja de grapefruit a fost creat de ingineri din Marea Britanie, ce susțin că noul compus “nu poate fi tăiat”, scriu cei de la digi-world.tv citând Daily Mail.

Noul material se numește Proteus, cântărește foarte puțin și e durabil. A fost creat de cercetători din cadrul Universității Durham și Institutului Fraunhofer, ce susțin că se comportă mai degrabă că o ființă vie decât un obiect neanimat.

Potrivit cercetătorilor, e un “material smart” creat din sfere de ceramică ce sunt prinse într-o structură celulară de aluminiu și poate fi folosit pentru a crea armură ușoară sau echipament de protecție în construcții.

Atunci când cineva încearcă să taie sau să găurească materialul, sferele creează o vibrație ce rezistă presiunii și întoarce forța distructivă asupra instrumentului.

Nici măcar jeturile puternice de apă nu pot penetra materialul ce “nu poate fi tăiat”, pentru că suprafața curbată a sferelor măresc jetul, ceea ce îi reduce viteza. Cercetătorii vor să obțină un brevet pentru noua tehnologie și speră să lucreze cu mai multe industrii pentru a aduce materialul
“indestructibil” pe piață.

Sursă VIDEO. Pentru păstrarea acurateţii informaţiilor, acest articol a fost PRELUAT INTEGRAL de pe portalul digi-world.tv