Românii vor primi BANI mai MULŢI, dacă ISR-ul va ajunge la 1.200 de lei. Ajutoarele Sociale se vor majora semnificativ

Conform statisticilor, valoarea indicatorului social de referință (ISR) a rămas neschimbată din anul 2008, iar aceasta va ajunge de la 500 la 1.200 de lei, se arată într-o propunere legislativă adoptată marți la Senat. Asta înseamnă că ajutoarele sociale acordate de stat în funcție de ISR vor crește semnificativ, scriu cei de la avocatnet.ro

Potrivit propunerii legislative adoptate de Senat, valoarea ISR, care, în prezent, este stabilită la 500 de lei,va ajunge la 1.200 de lei, urmând ca Guvernul să o modifice anual, în funcție de indicele de creștere a prețurilor de consum prognozat pe anul anterior.

Practic, pe lângă creșterea valorii ISR, textul propunerii vizează și obligația Guvernului de a revizui această sumă de bani până la data de 31 ianuarie a anului.

În funcție de valoarea ISR-ului se stabilesc majoritatea ajutoarelor sociale de la stat. De exemplu, ne referim la indemnizația de șomaj, venitul minim garantat, alocația pentru susținerea familiei sau ajutorul pentru încălzirea locuinței.

Susținătorii propunerii legislative spun că, de când ISR-ul a devenit unitatea de referință în funcție de care sunt determinate beneficiile de asistență socială acordate din bugetul de stat, valoarea acestuia a rămas la 500 de lei și nu a mai suferit nicio modificare. De atunci, însă, au crescut atât nivelul salarial din România, cât și indicii prețurilor de consum. Articolul continua dupa reclame…

loading...

Acest lucru a dus la o degradare a calității vieții și la scăderea puterii de cumpărare a beneficiarilor de prestații sociale. Situația este cu atât mai dificilă acum, susțin inițiatorii, cu cât epidemia de coronavirus a lăsat și va continua să lase foarte mulți oameni fără locuri de muncă.

Atenție! Propunerea legislativă nu se aplică momentan. Ca să intre în vigoare, aceasta trebuie adoptată de Camera Deputaților, semnată de președintele statului și publicată în Monitorul Oficial.

Sursă FOTO. Pentru păstrarea acurateţii informaţiilor, acest articol a fost PRELUAT INTEGRAL de pe portalul avocatnet.ro