Caz cutremurător în Argeş! O mamă şi fiica ei de 21 de ani au murit de Covid-19, iar tatăl e şi el infectat

Totul s-a întâmplat într-o familie din judeţul Argeş, România, unde mama și fiica au murit din cauza infecției cu Covid-19. Cazul cutremurător a fost datorat şi faptului că în acest moment, județul Argeș se află în topul îmbolnăvirilor din ultimele săptămâni. Aici, în decurs de șapte zile, un bărbat și-a pierdut atât soția, cât și fata, de doar 21 de ani, scriu cei de la digi24.ro.

După drama prin care a trecut, bărbatul a rămas singur şi a aflat că este și el infectat cu Covid-19. În ceea ce-i privește, medicii afirmă că de vină pentru drama acestei familii este ”vidul legislativ” din perioada premergătoare adoptării legii carantinei și izolării.

Din primele informaţii se pare că infecţia cu Covid-19 și proasta gestionare a unor cazuri de infectare a dus la distrugerea acestei familii.

În doar o săptămână, un bărbat din România și-a pierdut atât fiica cât și soția, ambele infectate cu coronavirus. Fata de 21 de ani a încetat din viață luni, la Spitalul Județean din Pitești la o săptămână după ce murise mama ei.

Din spusele unchiul tinerei, la baza acestei tragedii nu a stat doar boala, ci și gestionarea defectuoasă a cazului de către unitatea medicală. Membrul familiei povestește, pentru Digi24, că medicii nu au testat familia deși mama era intubată la secția ATI a spitalului. Articolul continuă după reclame …

loading...

Astfel, tânăra ar fi fost testată la Pitești pe data de 20 iulie, abia după ce a început să aibă simptome, iar a doua zi a primit testul pozitiv pentru COVID-19. I s-a recomandat să urmeze un tratament acasă, dar starea ei s-a înrăutățit.

Ulterior, pe 26 iulie a ajuns la spitalul județean, transferată de la spitalul municipal din Câmpulung. A ajuns la Pitești în stare conștientă, câteva ore mai târziu a fost intubată, iar a doua zi pe 27 iulie a decedat. În tot acest timp, tatăl fetei a așteptat în curtea spitalului, a cerut să fie testat, a fost testat abia miercuri, când a fost anunțat ca fiind infectat.

Mama care a fost în stare foarte gravă a rezistat la ATI, intubată, aproape o săptămână. Copilul ăsta în 24 de ore s-a prăpădit de când, teoretic s-a infectat, în timp ce mama ei era bolnavă și în spital, confirmată, nimeni nu s-a gândit să îi întrebe sau să îi testeze sau să vadă ce este cu ei.

A ajuns la spital la Pitești, patru ore a stat într-o mizerie de cort, fără căldură, în frig, ea cu febră. Nimeni nu s-a interesat, în jur de 12 noaptea au venit și au testat-o si au spus așa: ‘Domnișoară, poți să pleci acasă’.

”(…) Bolnava a plecat pe semnătură. Nu era legislația în vigoare prin care să o obligi să rămână. Este în acea perioadă de vid legislativ în care nu aveai ce să îi faci pacientului dacă voia să plece. I s-a explicat, a venit cu febră, i s-a explicat să rămână internată, avem locuri la internare, avem secție tampon, avem unde să păstrăm bolnavii care au simptomatologie. Nu a vrut să rămână, nu aveai ce să îi faci la momentul respectiv.”, a spus directorul spitalului, Gabriel Copciag, pentru sursa citată.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul digi24.ro.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. O viitoare mămică de 31 de ani însărcinată în 5 luni, a MURIT, după ce a fost confirmată cu noul CORONAVIRUS - Stiri de Actualitate
  2. Coronavirus România. RECORD ABSOLUT - Secţiile de Terapie Intensivă sunt PLINE - Stiri de Actualitate

Comments are closed.