REVOLTĂTOR! Trei surori și-au ucis tatăl care le abuza și acum riscă 20 de ani de închisoare. Judecătorii nu le consideră victime…

Astăzi 31 iulie 2020, la Moscova în Rusia, a început un proces tulburător al căror protagoniste sunt trei surori care și-au omorât tatăl ce le abuza zilnic, scriu cei de la libertatea.ro

Cu toate că cele trei fete au demonstrat faptul că tatăl le abuzase sexual pe toate și le bătuse vreme îndelungată, judecătorii nu le consideră victime, notează CNN. Asta, deși fetele au dezvoltat tulburări psihice din cauza abuzurilor la care au fost supuse.

Ce s-a îmtâmplat de au ajuns fetele în această situaţie? În luna iulie 2018, Krestina, 19 ani, Angelina, 18 ani, și Maria Haciaturian de 17 ani, și-au înjunghiat și lovit tatăl în somn până când acesta a murit. Bărbatul le abuzase sexual pe toate trei și le bătuse, vreme îndelungată.

A urmat o lungă și complicată anchetă, iar procesul surorilor Haciaturian a început astăzi 31 iulie, la Moscova. Surorile Krestina și Angelina vor fi judecate împreună și riscă 20 de ani de închisoare pentru acuzația de omor cu premeditare. Maria, care era minoră la momentul uciderii tatălui Mihail, va fi judecată separat, a dezvăluit avocatul Alexei Liptser.

Conform datelor din anchetă, tatăl a fost ucis cu 30 de lovituri de cuțit, după ce fetele au așteptat ca Mihail de 57 de ani să adoarmă și apoi l-au atacat cu un cuțit, un ciocan și un spray lacrimogen. Surorile au chemat apoi poliția și au fost arestate la fața locului. Articolul continua dupa recleme …

loading...

Încă din primele cercetări efectuate, anchetatorii au descoperit că fetele au fost bătute, torturate, ținute prizoniere și abuzate sexual de tatăl lor vreme de patru ani. “Vă voi bate, vă voi omorî! Sunteți prostituate și veți muri ca prostituate”, este unul dintre mesajele foarte dure, obținute de pe telefonul tatălui și publicate pe Facebook de un avocat. Un alt mesaj ne dezvăluie cum Mihail Haciaturian le amenința pe fete și pe mama lor: “Vă voi bate pentru tot, vă voi omorî! Sunteți prostituate și veți muri ca prostituate”.

Deoarece procesul este unul îndelungat, iar judecătorii tratează cu superficialitate acest caz, peste 350.000 de persoane au semnat o petiție în sprijinul surorilor, iar cazul lor a fost un argument puternic pentru o nouă lege împotriva violenței domestice în Rusia, care ar fi trebuit să intre în vigoare în acest an, dar care, până la urmă, nu a mai fost adoptată, fără nicio explicație.

Activiștii pentru drepturile omului susțin în continuare că surorile nu sunt infractoare, ci victime, pentru că “nu aveau niciun mijloc de a obține ajutor și nimeni nu le-a protejat împotriva tatălui abuziv”. Fetele au dezvoltat tulburări psihice “Credem că fetele nu au avut altă opțiune. Tatăl le-a adus la disperare, viața lor a fost un iad continuu. Nu pot fi comparate cu persoanele sănătoase, calme și echilibrate, au dezvoltat tulburări psihice grave, inclusiv sindromul de abuz și cel de stres post-traumatic. Acest lucru a fost confirmat de toate examinările”, a declarat Aleksei Parșin, un avocat al surorilor, înainte de debutul procesului.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul libertatea.ro