4 români spărgători de locuințe, au fost condamnaţi la 28 de ani de închisoare în Marea Britanie

4 români au băgat în sperieţi mai multe cartiere de locuinţe de lux din Marea Britanie, după ce timp de şase săptămâni au reuşit să comită 41 de infracţiuni de spargeri şi furt de obiecte valoroase, scriu cei de la regatulunit.com

Cei patru români au fost trimiși în închisoare cu pedepse cumulate de 28 de ani, după ce au recunoscut mai multe spargeri cu o pagubă de peste 250.000 de lire sterline.

Potrivit Poliției Cambridgeshire, cei patru au spart şi devastat mai multe locuințe scumpe din Cambridgeshire, Bedfordshire, Northamptonshire și Buckinghamshire, între 12 octombrie și 24 noiembrie 2019

Cei patru spărgători care i-au terorizat pe britanici sunt Alexandru Dumitrescu, în vârstă de 35 de ani, fratele său Mihail, 27 de ani, Romulus Bircea, 49 de ani și Rolls Virag, 41 de ani.

Grupul viza case detașate ai căror proprietari erau plecați, cărora le spărgeau geamurile din spate, pentru a intra în camere. Infractorii blocau ușile cu mobilier, astfel încât proprietarii să nu poată intra în cazul în care se întorceau. Articolul continua dupa reclame …

loading...

Pe parcursul a două săptămâni, grupul a pătruns în 15 case din mai multe localități, de unde au plecat cu bijuterii, bani, alcool și electronice. Cei patru se deplasau cu un BMW argintiu și un autoturism Mazda verde.

În timpul unui jaf în Brackley, Northampton, Bircea și Alexandru au agresat două femei care s-au întors acasă și i-au văzut pe infractori.

Bircea a fost arestat pe 28 noiembrie, după ce a fost identificat drept proprietarul autoturismului Mazda. În casa percheziționată de polițiști locuiau și frații Dumitrescu, care au fost arestați. La percheziție, au fost găsite o parte din obiectele.

Virag a fost arestat după ce autoturismul său BMW folosit la spargeri a fost confiscat dintr-o parcare iar cheile au fost găsite în buzunarul suspectului. Grupul de infractori a primit condamnarea definitivă în data de 3 iulie 2020, la Curtea Coroanei din Cambridge.

Bircea și Alexandru au fost condamnați la opt ani de închisoare. Mihail a fost închis timp de șase ani și opt luni, iar Virag a fost condamnat la cinci ani și patru luni.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante depsre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul regatulunit.com