Situaţie INCREDIBILĂ! George Rizea a dorit să salveze vieţi donând plasmă, dar a fost nevoit să plătească 600 de lei

Autorităţile sunt “puţin” supărate pe cei care s-au vindecat de Covid-19, deoarece aceştia nu răspund pozitiv atunci când sunt chemaţi să doneze plasmă pentru salvarea bolnavilor aflaţi în stare critică.

George Rizea are 33 de ani şi lucrează ca muzician în Târgovişte. Bărbatul este unul dintre cei care au învins coronavirusul şi a vrut să ajute pacienţii infectaţi cu noul coronavirus aflaţi în stare gravă, însă a plătit 600 de lei, scriu cei de la observatornews.ro

Tânărul din Dâmboviţa, vindecat de Covid-19, nu a putut dona plasmă pentru că nu avea testele de Covid necesare pentru a face acest lucru. Spitalul în care a fost internat se apără şi spune că legea nu mai cere testarea celor vindecaţi. Singura opţiune pentru cei care vor să doneze rămâne astfel să vină cu bani de acasă.

Astfel, el s-a lovit de un sistem care îl obligă să plătească ca să poată ajuta. Legea în vigoare spune că orice donator trebuie să prezinte la Centrul de Transfuzii două teste negative de Covid-19.

George Rizea, pacient vindecat: “Am sunat la mai multe centre de transfuzii. Dar iată că ne-am lovit de partea aceasta administrativă în care ne-am lovit de cele două teste negative. Că din păcate fără acele două teste negative mă aflu în imposibilitatea de a dona”. Articolul continua dupa reclame …

loading...

Singura soluţie rămasă ar fi fost să meargă la un laborator privat şi să plătească cele două teste. Asta înseamnă aproximativ 600 de lei ca să poată salva alţi oameni. Conducerea spitalului din Dâmboviţa consideră situaţia normală.

Claudiu Dumitrescu, manager spital: “Pacientul a fost internat, am verificat. Intraţi într-un amănunt care este de mare mare specificitate. Nu văd relevanţa acestui caz. Pacientul se testează dacă aşa se impune, într-adevăr, şi pe cheltuiala dumnealui”.

Deşi tratamentul cu plasmă contra Covid-19 a dat rezultate şi în cele mai grave cazuri, prea puţini se gândesc să doneze.

De la începutul pandemiei în ţara noastră şi până acum doar aproximativ 130 de bucureşteni au ales sa doneze plasmă pentru a îi ajuta pe cei infectaţi să treacă mai uşor prin boală.

Doina Goşa, Centrul de Transfuzii Bucureşti: “Destul de greu găsim donatori. În primul rând pentru că avem din ce în ce mai puţini donatori pe care îi trimit spitalele, listele pentru ca mai apoi să îi contactăm. În momentul în care îi sunăm, o parte dintre ei nu sunt încă recuperaţi de la externarea din spital. Unii nu sunt eligibili pentru că au alte boli. O altă categorie de donatori nu doresc pur si simplu. Practic, din 20-30 de persoane pe care noi le contactăm cu telefonul, dacă găsim unul, doi, care doresc să vină să doneze plasmă”.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul observatornews.ro