Povestea româncelor sechestrate în Germania, care au plecat să lucreze într-un supermarket şi au ajuns “dame de companie”

O poveste tragică, spusă cu lacrimi în ochi de către Camelia, o tânără româncă, care sătulă fiind să lucreze în ţară pe salariul minim pe economie, a ales calea străinătăţii, scriu cei de la cititulnudoare.ro

Camelia, plecată din Dej, județul Cluj, și Laura, din București sunt două românce care au fost atrase în Germania cu promisiunea unui loc decent de muncă şi au fost victimele unei grupări de proxeneţi.

„Am plecat din ţară în 2018, mă săturasem să lucrez pe salariul minim pe economie şi să flămânzesc la propriu, şi eu, dar mai grav şi băieţelul meu. Noi suntem originari din Iaşi, dar ai mei s-au mutat la Dej când aveam deja 14 ani”, povestește Camelia, a relatat publicația Adevărul pe 31 iulie.

Cu toate că tănăra are studii superioare, s-a lovit mereu de aceeaşi problemă. „Toate locurile de muncă din ţară erau pe salariul minim. Un patron mi-a zis în faţă că sunt supracalificată pentru jobul meu, dar că nu are bani, că fondul de salarii e cel care e. Am acceptat, nu aveam de ales”, a mai povestit ea.

În anul 2018, soţul Cameliei decedase într-un accident de circulaţie, iar situaţia financiară era disperată, pentru că rămăsese cu ratele pentru casă. Acela a fost momentul în care a luat decizia că trebuie să facă ceva cu viaţa ei. Articolul continua dupa reclame …

loading...

„Am văzut un anunţ că angajează personal pentru un supermarket din Germania, salariul era bun, iar condiţiile la fel. Doar că atunci când am ajuns acolo, situaţia era cu totul alta. Am fost ameninţate cu moartea, eu şi alte trei fete care veniseră să muncească în magazin. Ni s-a spus că dacă nu îi ascultăm, ne omoară. Erau români, albanezi şi nemţi. Timp de aproape 2 ani am fost prizoniere”, povesteşte ea.

Camelia a scăpat după ce un client, căruia i-a povestit situaţia şi care avea un prieten poliţist l-a anunţat, iar proxeneţii au fost arestaţi. „Eu încă am scăpat ieftin, dar alte fete nu. Aliciei, o tânără din Spania, i-au rupt o mână şi un picior când i-a ameninţat că se va duce la Poliţie. Andreea, o fată din Constanţa despre care nu mai ştiu nimic, a fost ţinută două luni în beci, legată, din acelaşi motiv”, adaugă ea.

Acelaşi coşmar l-a trăit şi Laura. Tânăra şchioapătă şi acum din cauza deselor bătăi. „Am plecat din cauza sărăciei, credeam că voi lucra într-un mall. De fapt, cum am ajuns acolo ne-au închis într-o casă care arăta de parcă era părăsită. Ne-au spus clar: dacă îi ascultăm, trăim. Dacă nu, nu”, spune ea.

A scăpat după mai puţin de o lună, când gruparea de proxeneţi a fost destructurată de poliţiştii germani. „Va fi foarte greu pentru că eu nu vreau să mai plec de acasă, din Bucureşti, dar nici nu pot sta pe salariile care mi se oferă. Ei vor să ne dea salariul minim pe economie, vreo 300 de euro. Dar garsoniera pe care aş vrea să o închiriez costă tot cam atât. Mă aflu într-o situaţie de neieşit. M-aş duce să lucrez în străinătate, dar după ce am păţit mă tem să suflu şi-n iaurt”, mai afirmă ea.

În Germania erau înregistrate anul trecut 40.400 de prostituate. Majoritatea provin din străinătate, în special din România. Puțin sub o cincime au cetățenie germană.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul cititulnudoare.ro