O familie nu a dorit să-şi îngroape tatăl într-un sac şi a aşteptat 3 săptămâni ca să demonstreze că nu a murit de Covid-19

O familie din Prahova s-a “bătut” 3 săptămâni cu birocraţia şi autorităţile statului ca să demonstreze că moartea tatălui nu a fost cauzată de noul coronavirus. Acum vor să dea spitalul în judecată, pentru că au ajuns de râsul satului, scriu cei de la observatornews.ro

Acum, după ce a fost înlăturată suspiciunea că ar fi avut SARS-CoV-2, membrii familiei îşi vor putea înmormânta părintele creştineşte.

Nora şi soţia bărbatului decedat la mijlocul lunii trecute îşi amintesc calvarul prin care au trecut pentru a demonstra că ruda lor nu este infectată cu noul coronavirus.

Livia Stancu, noră: Și-au bătut joc de mine, plângeam pe la ușile lor. Și mort am plâns când a murit, și sănătos când era de cădea în comă sau îi era rău.

Angela Stancu, soţie: A fost ca un calvar pentru mine din cauza că uitați-vă în ce hal sunt. Articolul continua dupa reclame …

loading...

Bărbatul, în vârstă de 71 de ani, suferea de mai mult timp de insuficiență renală și făcea dializă, săptămânal. A murit la scurt timp de la internarea în Spitalul Judeţean Ploieşti. Mare le-a fost surpriza celor din familie când s-au dus să ridice trupul neînsufleţit.

Livia Stancu, noră: La finalul formularului era suspiciune de COVID.

Familia celui decedat a refuzat să creadă faptul că acesta fusese infectat cu noul coronavirus, deoarece făcea testul COVID la fiecare dializă, iar ultimul era negativ. Pentru că oamenii din localitate începuseră să-i arate cu degetul şi să se ferească de ei, familia nu au vrut cu niciun chip să-şi îngroape mortul într-un sac, aşa că au cerut anchetă.

Stancu Ana Maria, nepoată: Am fost exclusă de toata lumea, treceam pe lângă lume și toți se uitau la mine de parcă aș fi făcut o crimă.

Aşa că au început lupta cu birocraţia, pentru a demonstra că alta a fost cauza morţii. Greoi şi absurd, lucrurile băteau pasul pe loc.

Livia Stancu, noră: M-au plimbat de la ușă la ușă. După 2 săptămâni am reușit la domnul manager al spitalului să fac o cerere către DSP. Am ajuns și la București, la Institutul Cantacuzino.

În sfârşit, în urmă cu două zile au primit rezultatul, după mai bine de trei săptămâni. Avuseseră dreptate. Cu rezultatul negativ, pot acum să facă o slujbă de înmormântare cum se cuvine.

Cu durerea încă vie, oamenii vor acum să-şi caute dreptatea în instanţă.

Livia Stancu, noră: Voi face toate demersurile și cine a greșit să plătească. Numai sănătatea mea fizică, psihică și râsul satului de care simțeam eu că lumea mă respinge.

Oficial, bărbatul a murit de stop cardio-respirator, insuficiență renală şi insuficiență cardiacă.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul observatornews.ro

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. 12 august / Record Absolut! Noul bilanț COVID - România este unul îngrijorător: 1.415 cazuri noi şi 43 de decese - Stiri de Actualitate
  2. Scriitoarea Petronela Rotar: "Dacă m-ar fi întrebat cineva ce fac vara asta, sigur – sigur nu aș fi zis COVID". - Stiri de Actualitate

Comments are closed.