A murit Buddy, primul câine testat pozitiv cu Covid-19. A luat virusul de la stăpânul său …

Buddy era un ciobănesc german de șapte ani din New York. Acesta este declarat ca fiind primul câine răpus de coronavirus din Statele Unite, scriu cei de la ziarulromanesc.net citând Mediafax.ro

Din primele informaţii, se pare că Buddy a contactat virusul de la stăpânul său Robert Mahoney, care a fost testat și descoperit pozitiv în primăvara acestui an, la început de pandemie.

După trei luni de agonie câinele a murit, însă medicii susțin că virusul doar i-a complicat situația deja precară.

Doi medici veterinari care au examinat analizele medicale ale lui Buddy au declarat pentru presă că acesta era cel mai probabil bolnav de cancer înainte să contacteze virusul.

„Nu este clar dacă cancerul l-a făcut mai susceptibil la contractarea coronavirusului, sau dacă virusul l-a îmbolnăvit, ori dacă a fost doar un caz de sincronizare a ambelor afecțiuni care au dus la moartea câinelui”, a relatat revista National Geographic, potrivit redactia.ro. Articolul continua dupa reclame …

loading...

Câinele s-a îmbolnăvit în aprilie și familia a bănuit că acesta are virusul, dar abia la jumătatea lunii mai, stăpânii au găsit un medic veterinar care să îl testeze și sa confirme infectarea.

„Le spui oamenilor că prietenul tău câinele a fost pozitiv, iar ei te privesc ca și cum ai zece capete”, a declarat pentru revista National Geographic, Robert Mahoney și soția sa Allison.

Pe data de 2 iunie, Departamentul Agriculturii din SUA a confirmat că Buddy a fost primul câine care a testat pozitiv coronavirusul din SUA.

Stăpânii susțin cu regret că au asistat la suferința câinelui și că nu au avut cum să îl salveze. A fost necesar să meargă cu el la eutanasiere pentru a-l cruța de chin, chiar dacă în ochii săi se citea voința și dorința de viață.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul ziarulromanesc.net