Veste BUNĂ! Vaccinul împotriva COVID-19 ar putea fi disponibil până la sfârșitul anului 2020.

Comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, a declarat că există „indicii bune” ca un vaccin împotriva COVID-19 să fie disponibil până la sfârşitul anului 2020, scriu cei de la digi24.ro citând Agerpres.ro

Conform datelor furnizate, autorităţile din România au cerut 10 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 de la Uniunea Europeană.

Nelu Tătaru: „Am făcut o solicitare de 10 milioane. Am vrut să asigurăm măcar pentru 50% din populaţie. Să vedem cât vom primi de la nivelul Uniunii Europene din această cantitate cerută”, a declarat ministrul.

Cu toate astea, comisarul european a menționat că acest vaccin nu poate rezolva toate problemele într-o zi, dar ar permite revenirea la o viață normală a tuturor oamenilor. „Chiar dacă este riscant în acest moment să facem predicţii, avem nişte indicii bune că un vaccin candidat ar putea fi disponibil până la sfârşitul acestui an sau începutul anului viitor”, a declarat Kyriakides.

Stella Kyriakides a remarcat că în acest moment există un număr crescendent de focare mai mici sau mai mari de COVID-19 în mai multe țări din Uniunea Europeană. Articolul continua dupa reclame …

loading...

Astfel, aceasta le-a recomandat guvernelor să apeleze la izolarea rapidă a sursei de infecție la nivel local cu ajutorul testelor, urmărirea contactelor și izolarea imediată a persoanelor infectate.

Odată aduse, vor fi vaccinate persoanele care fac parte din categoriile cele mai expuse, precum persoanele în vârstă, cadrele medicale și persoanele care au boli grave.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul redactia.ro