Un pacient mort de COVID, a fost “jefuit” în spital. I s-au “luat” banii şi telefonul mobil. Familia: „Au crezut că îl îngropăm și nu observăm”

Fiica unui pacient mort de COVID-19 susține că bărbatului i-au fost oprite bunurile de valoare. După ce a fost să-l recunoască, fiicei i s-a înmânat o geantă cu lucrurile tatălui ei, numai că din aceasta, femeia a observat că lipseau telefonul și banii. Conducerea unității medicale spune că este al doilea caz de acest gen și se vor face verificări, scriu cei de la stireadeiasi.ro

Bărbatul decedat avea vârsta de 62 de ani şi fusese internat pe secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, după ce a fost diagnosticat cu COVID-19. La numai o săptămână, acesta a murit.

„Când am mers să-l recunosc, mi-am pus mască, mănuși. Au desfăcut sacul, l-am văzut, apoi mi-au adus geanta cu care plecase el de acasă”, a povestit fiica bărbatului.

„Am sunat la Infecțioase, am spus că am căutat în lucruri și nu am găsit telefonul și banii”, a continuat femeia.

După multe insistențe, femeia a reușit să recupereze bunurile. Articolul continua dupa reclame…

loading...

„Am vorbit pe un ton mai… am spus că nu e normal ca lucrurile de valoare să rămână acolo. Mi s-a spus că, teoretic, eu nu trebuia să primesc sacul cu haine, aceea trebuia să rămână la ei, iar mie să îmi dea doar lucrurile astea. Tind să cred că este posibil să se fi gândit că le vom îngropa împreună cu decedatul și nu se va observa lipsa lor”, a spus fiica bărbatului decedat.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a deschis o anchetă internă.

“Este al doilea eveniment de acest fel ce a fost sesizat la nivelul unității noastre. Invităm familiile persoanelor să depună, în scris, o sesizare către conducerea spitalului, urmând ca noi să desfășurăm o anchetă. În mod normal, pe pacienții care se prezintă infectați cu COVID-19 și decedează în incinta spitalului, bunurile cu care aceștia se prezintă la spital nu le sunt înapoiate. Există o lege ce interzice acest lucru” , a declarat Alexandru Nițu, purtător de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul stireadeiasi.ro

1 Trackback / Pingback

  1. În loc să-i atace plămânii, virusul i-a atacat creierul. Caz atipic de infectare cu COVID-19 - Stiri de Actualitate

Comments are closed.