Ultima ORĂ! India, țara care a înregistrat un nou recordul absolut de infectări la nivel global, în 24 de ore

India a trecut pe locul trei în ce privește numărul de cazuri de coronavirus înregistrate. Autorităţile au raportat pentru duminică, cel mai mare număr de cazuri noi în 24 de ore, declarat până acum la nivel mondial – 78.761, scriu cei de la digi24.ro citând Agerpres.ro

Până astazi, recordul fusese stabilit în data de 17 iulie în Statele Unite, atunci raportându-se 77.638 de cazuri noi de infectare. India este oficial cea de-a treia ţară cu cele mai multe cazuri de coronavirus, după SUA şi Brazilia, cu 3,5 milioane de persoane cu infecție Covid-19.

În total, 63.000 de persoane au murit de această boală în India. Recordul sumbru vine la doar o zi după ce guvernul indian a anunțat că va adopta noi măsuri de relaxare a restricțiilor impuse în martie pentru a limita răspândirea virusului. Decizia a fost determinată de încercarea de a relansa economia, în condiţiile în care milioane de persoane şi-au pierdut locul de muncă.

Ministerul de Interne a anunţat astfel că începând din septembrie adunările de până la 100 de persoane vor fi din nou autorizate pentru evenimentele de tip cultural, sportiv sau politic.

Din informaţiile apărute pe toate agenţiile de presă, India este printre cele mai puțin pregătite țări să se confrunte cu o criză sanitară majoră. Articolul continua dupa reclame …

Cu toţii ştim că India are o societate plină de inegalitate și contradicții, fiind foarte clar faptul că, cei mai săraci sunt cei care suferă cel mai mult când vine vorba de astfel de crize majore. De remarcat este şi cazul actorului de la Bollywood, Amitabh Bachchan, care a fost testat pozitiv pentru coronavirus, acesta fiind imediat internat într-un spital de lux din Mumbai, deși suferă doar de simptome ușoare.

În același timp, cei mai săraci indieni sunt refuzați de spitale deși suferă simptome agresive, iar unii dintre ei sunt în stare critică. Lipsa paturilor, echipamentului și personalului medical suficient face ca întreg sistemul medical indian să se clatine sub greutatea pandemiei.

Pe lângă lipsa de acces la servicii de sănătate, pentru 74 milioane de oameni care trăiesc și muncesc umăr la umăr în cartiere mărginașe, distanțarea socială este imposibilă. Apa potabilă este puțină, fapt ce îi face și mai predispuși la a contracta boala.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul digi24.ro