Este OFICIAL. Vestea BUNĂ pentru toți pensionarii cu venituri de până la 1139 de lei.

O decizie favorabilă multor pensionari a fost publicată în Monitorul Oficial, iar Legea este valabilă începând de astăzi. Astfel, pragul de la care pensionarii vor primi rețete compensate cu 90% va fi crescut la 1299 de lei, scriu cei de la playtech.ro

Conform deciziei publicate, pensionarii vor avea parte de beneficii mai mari, dar și de majorarea pragului maxim al pensiei.

Proiectul de hotărâre de Guvern care se află în dezbatere la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a fost publicat luni seară în Monitorul Oficial. Potrivit acestuia, Guvernul ar urma să majoreze pragul maxim al pensiei pentru care se acordă medicamente compensate cu 90%.

Acum, pragul maxim al pensiei este de 1.139 de lei însă, de la intrarea în vigoare a proiectului, pragul maxim va fi de 1.299 de lei. Așadar, pensionarii cu pensiile până în această sumă vor putea să se bucure de medicamente compensate.

Ce spune hotărârea de Guvern Articolul continua dupa reclame …

loading...

Creșterea cu 160 de lei era necesară în contextul în care, de la 1 septembrie, punctul de pensie se majorează cu 14%, ajungând la 1.442 de lei.

„Beneficiarii programului prevăzut la alin. (1) sunt pensionarii cu venituri din pensii şi indemnizaţie socială pentru pensionari de până la 1.299 lei/lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri, pentru care se aprobă compensarea cu 90% a preţului de referinţă al medicamentelor corespunzătoare denumirilor comune internaţionale prevăzute în sublista B din Hotărârea Guvernului nr. 720/2008, republicată”, se arată în Hortărârea de Guvern.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul playtech.ro

1 Trackback / Pingback

  1. Veste BUNĂ! Ambasada României în Italia a publicat noi informații privind pensia comunitară, pentru românii care au lucrat în această țară - Stiri de Actualitate

Comments are closed.