Bărbatul care se dădea salvamar şi pipăia fetiţe pe Litoral este militar şi a fost reţinut cu propunere de arestare preventivă.

Un caz mai puţin „normal” a ieşit la iveală, după ce o fetiţă de şapte ani, aflată pe o plajă din Constanţa, a fost pipăită de un aşa-zis salvamar. Din primele cercetări s-a stabilit că bărbatul care a pipăit fetiţa avea 38 de ani şi era militar de 12 ani. Acesta a fost evaluat psihologic în urmă cu un an şi nu a prezentat „comportamente dezadaptative în mediul militar”, scriu cei de la newsmaker.ro

U.M. 01375 Constanţa a transmis că a fost înştiinţată de Secţia 1 din cadrul Poliţiei Constanţa cu privire la încălcarea legii de către caporal Marcovici Petrică-Remus. Militarul şi-a depus demisia, iar în data de 2 septembrie a fost trecut în rezervă.

„Militarul a fost angajat în sistem în data de 5 mai 2008, cu gradul de soldat, iar în anul 2010 a fost avansat la gradul de caporal. Nu a participat la misiuni în teatrele de operaţii. Militarul a fost evaluat psihologic în fiecare an, cu rezultate APT RSM (riscuri specifice serviciului militar) şi adaptat la condiţiile vieţii militare. Ultima evaluare psihologică a fost în anul 2019. Nu a prezentat comportamente dezadaptative în mediul militar”, se arată în comunicatul U.M. 01375 Constanţa.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a anunţat joi, că poliţiştii au fost sesizaţi despre comiterea acestor fapte şi au deschis un dosar penal.

„Pe data de 1 septembrie, în jurul orei 16.00, poliţişti din cadrul Secţiei 1 au fost sesizaţi cu privire la faptul că, pe o plajă din municipiul Constanţa, un bărbat de 38 de ani, ar fi săvârşit acte de exhibiţionism în public şi ar fi atins o minoră în mai multe zone ale corpului. Poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul aspectul săvârşirii infracţiunilor de agresiune sexuală şi ultraj contra bunelor moravuri, a transmis IPJ Constanţa. Articolul continua dupa reclame …

Din informaţiile apărute în presă, se pare că bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul newsmaker.ro