Gabriela Firea, anunţ despre noul an şcolar: “atât copiii, cât şi cadrele didactice vor putea fi testaţi pentru COVID – 19 …”

Aflată joi seara la Antena 3, Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a anunțat că în cazul elevilor suspecţi de COVID-19, aceștia vor fi testați în cabinetul medical a unității de învățământ, în prezența părinților.

Firea spune că la Bucureşti unităţile de învăţământ sunt pregătite să primească elevii şi că, atât copiii, cât şi cadrele didactice vor putea fi testaţi pentru COVID – 19 în cadrul unui proiect al Primăriei Generale a Capitalei, scriu cei de la newsmaker.ro

În ceea ce priveşte elevii depistaţi cu simptome de COVID – 19, în timpul cursurilor, Firea spune că nu a fost acceptat planul Guvernului, acela de a izola elevul două – trei zile într-un spital, pentru efectuarea testului, astfel că în Capitală, acest test se va putea face în cabinetul medical şcolar, în prezenţa părinţilor.

”Am scris deja acest proiect, am pregătit infrastructura şi cabinetele care pot face până la 5.000 de teste pe zi pentru cadrele didactice şi pentru elevi. Cadrele didactice vor fi testate înainte de începerea anului şcolar, dar şi ulterior, din două în două săptămâni pentru că aşa este normal şi aceasta este perioada de incubaţie”, a declarat Firea.

Primarul Capitalei a precizat, referitor la capacitatea de testare pentru elevi şi cadre didactice: ”Avem capacitate de testare pentru 250.000 de elevi, iar la cadrele didactice avem pregătite între 17.000 şi 20.000 de teste pe care ar trebui să le facă la începutul anului şcolar”.

loading...

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul newsmaker.ro