VIDEO – Anunţul medicului Virgil Musta: Copiii care au părinți sau bunici cu comorbidități să înceapă școala online

Medicul Virgil Musta se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri de coronavirus după începerea școlii, spunând că experiența tuturor țărilor europene care au trecut prin acest moment indică același lucru. Copiii care au părinți sau bunici cu comorbidități ar fi bine să învețe de acasă, pentru a nu transmite boala în familie, ceea ce ar duce la o solicitare și mai mare a secțiilor ATI, mai spune Virgil Musta, scriu cei de la digi24.ro

„Nu suntem într-o situație bună. Atât timp cât lumea nu va respecta cele trei reguli de bază – purtarea măștii, distanțare socială și igienă – vom fi în această situație”, a declarat medicul Virgil Musta vineri la Digi24.

El a arătat că vor mai fi momente dificile, începerea școlii fiind unul din ele. 

„În orice țară din Europa unde a început școala a crescut și numărul de cazuri”, a mai spus dr. Musta.

Medicul atrage atenția că, în cele mai multe cazuri, copiii infectați sunt asimptomatici și se pot transforma în vectori de transmitere a bolii în familie. Articolul continua dupa reclame …

Unele școli pot deveni focare de infecție. Școala trebuie să respecte toate regulile și să oblige profesorii și copiii să respecte regulile. De asemenea, părinții trebuie să fie foarte atenți la copii și să încerce să facă un triaj epidemiologic acasă și să nu trimită copilul la școală dacă are semne, până se lămurește dacă are Covid sau nu”, a precizat dr. Virgil Musta.

El a mai atras atenția asupra unui potențial pericol: familiile în care sunt copii-elevi și părinți sau bunici care au comorbidități.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul digi24.ro