VIDEO – Ce se va întâmpla cu elevii în clasă? Raed Arafat: „cei care vor refuza să poarte masca, vor fi scoși pe hol”.

Noul an şcolar aduce reguli noi în unităţile de învăţământ, iar domnul Raed Arafat a explicat pentru digi24.ro, modul cum se vor face orele în şcolile din România, scriu cei de la romaniprinlume.info

O parte dintre elevi vor reveni în sălile de clasă din 14 septembrie, iar potrivit regulilor impuse de autorități, vor rebui să poarte masca pe tot parcursul orelor. Raed Arafat a explicat că cei care vor refuza să poarte masca, vor fi scoși pe hol.

„La început va fi greu să impui regulile. Regulile trebuie impuse, nu neapărat cu pedepse. Trebuie impuse cu fermitate și să i se spună elevului. Nu vrei să porți mască, ieși din clasă, așteaptă pe hol. Când porți mască intri în clasă, pentru că îți pui colegii în pericol. Va conta foarte mult ce au auzit copiii în casă în ultimele 6 luni. De la părinții lui. Ce a auzit copilul de la anturajul lui”, a declarat șeful DSU Raed Arafat la Digi24.

Raed Arafat a explicat că trebuie să simtă că la școală trebuie respectate regulile, mai ales în condițiile în care unii au părinți care resping utilizarea măștii și „o tratează ca pe o glumă”.

Școlile vor avea stocuri de măști. Articolul continua dupa reclame …

Ministrul Educației Monica Anisie a anunțat în urmă cu o săptămână că unităţile şcolare vor avea stocuri de măşti, atât pentru elevi, cât şi pentru dascăli.

”Şocolile vor avea stocurile necesare pentru a oferi o mască pentru copii si cadrele didactice. De câte ori nu s-a întâmplat să se rupă masca? De aceea, trebuie să existe acest stoc la nivelul unităţilor de învăţământ şi la nivelul ISJ. Le-am spus încă de aseară să îşi facă stocurile”, a mai declarat Anisie.

Anisie a mai precizat că se recomandă ca orele în laborator să fie evitate.

”Normele sanitare prevăd ca laboratoarele să fie evitate. Şcoala trebuie să se organizeze astfel încât elevii să nu se plimbe prin mai multe clase, chiar şi în bănci. Dacă în prima zi de şcoală un elev s-a aşezat în banca a treia la fereastră, acolo va sta până la finalul primului semestru”, a mai declarat Anisie.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul romaniprinlume.info