Jandarmul Marius Petre Toader de 40 de ani s-a sinucis, în timp ce se afla în casă cu fiul său

O tragedie greu de imaginat s-a petrecut pe data de 11 septembrie în jurul orei 10.00, în cel mai mare cartier din Râmnicu Vâlcea – Ostroveni. Marius Petre Toader, de 40 de ani, se afla în concediu medical de aproximativ două luni, perioadă în care, susţin unele surse, ar fi fost internat la Secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean Vâlcea, urmare a unei depresii, informaţie însă care nu a fost confirmată şi oficial,scriu cei de la 3minute.net citând adevărul.ro.

Subofiţerul din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi s-a aruncat din apartamentul blocului în care locuia, de la etajul 5 şi a decedat pe loc.

„Pompierii militari au fost solicitaţi să intervină pentru o persoană căzută de la etajul V, în Râmnicu Vâlcea. La intervenţie s-au deplasat o ambulanţă SMURD şi un echipaj de salvare. Persoana este căzută în faţa blocului, inconştientă. S-au început manevrele de resuscitare”, au anunţat iniţial reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea. Ulterior, aceeaşi sursă a completat: „Din nefericire, persoana a fost declarată decedată, s-au întrerupt manevrele de resuscitare”.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, Cătălin Udrea, a declarat în legătură cu acest subiect: „În municipiul Râmnicu Vâlcea, pe bulevardul Tineretului, un bărbat de 40 de ani s-ar fi aruncat de la etajul V al blocului unde locuia, acesta decedând. Poliţiştii de Investigaţii Criminale şi criminaliştii efectuează cercetări la faţa locului, în cauză fiind întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă – moarte suspectă”.

Marius Toader era acasă cu băiatul său de 15 ani când, din motive încă neclare, a deschis geamul dormitorului şi s-a aruncat în gol. În ciuda distanţei mari până la sol, potrivit martorilor oculari, pe caldarâm nu era sânge, în urma impactului cu solul: „Părea că doarme. N-ai fi zis că s-a aruncat taman de la etajul cinci”, potrivit celor de la adevărul.ro Articolul continua dupa reclame …

loading...

Era jandarm din 2002, după ce în 2000 a început cursurile Şcolii de Subofiţeri Jandarmi „Alexandru Ghica” din Drăgăşani. În toată această perioadă a lucrat la Ordine publică, dar recent a cerut transferul la un obiectiv din judeţ, căruia îi asigura paza, ca subofiţer operativ. Potrivit superiorilor, la ultima evaluarea psihologică, de anul trecut, a fost declarat apt. Anul acesta, pe fondul pandemiei, evaluarea s-a decalat şi încă nu a avut loc. La fel şi la raportarea privind activitatea profesională desfăşurată în cursul anului trecut a obţinut calificativul foarte bine.

Toţi colegii din unitate s-au arătat şocaţi de gestul său şi susţin că nu-şi pot explica ce anume l-a determinat să-şi pună capăt zilelor. „Toţi am rămas şocaţi. Nu ne aşteptam. Toată lumea este înmărmurită”, ne-au declarat colegi ai sinucigaşului.

Purtătorul de cuvânt al IJJ Vâlcea, Teodora Cincă a precizat: „Suntem alături de familie şi acordăm sprijin în ceea ce priveşte consilierea psihologică membrilor familiei, dacă aceştia vor dori”.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul 3minute.net