Marea Britanie – Un român a obţinut o despăgubire de 2 MILIOANE £, pentru că “şi-a pierdut un picior” la muncă

În anul 2015, Bogdan și-a pierdut un picior într-un accident produs la o fabrică din Londra, iar firma a refuzat să-și admită vina. În plus, angajatorul nu avea nici asigurare, deși legea britanică i-o cere, scriu cei de la informare24.com

În acel moment a intervenit Remus Robu, un avocat român din Londra, care preia cazurile compatrioților săi aflați în dificultate în urma unor accidente de muncă.

După cinci ani de negocieri, avocatul a obţinut pentru muncitorul român o despăgubire record, în valoare de 2 milioane de lire. În acest caz este vorba despre avocatul Remus Robu, care e în Marea Britanie din 1995, acesta fiind obişnuit cu modul de lucru al multor firme, deoarece a lucrat întâi într-un restaurant, apoi pe un șantier. Fiind ambiţios şi dorind mai mult de la viaţă, Remus Robu a decis să devină avocat și a început facultatea. În paralel a lucrat ca translator la o firmă de avocatură, apoi și-a făcut stagiatura.

Din 2015 este avocat și apără drepturile muncitorilor români care nu de puține ori dau față cu o politică discriminatorie a angajatorilor față de muncitorii din Est.

Despre Bogdan nu se ştie foarte multe, decât că este originar dintr-un sat din judeţul Neamţ şi nu vrea să se afle că s-a trezit milionar în lire sterline și mai important, nici că are un handicap. Cu proteza pe care o are acum, aproape că nici nu-ți dai seama că are ceva la picior. Articolul continua dupa reclame …

loading...

„Din 2015 până acum o săptămână am negociat. A fost o perioadă lungă pentru că a trebuit să ținem toate dovezile medicale, noi a trebuit să expunem pas cu pas toate problemele pe care le-a atras acest accident.

Mă refer aici și la problemele emoționale, fiindcă prietena lui de atunci l-a părăsit. Dar asta e doar o parte. A fost și în interesul lor să tărăgăneze pe cât posibil, probabil în mintea lor a fost că o să plece înapoi în România”, povestește avocatul român.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul informare24.com