Din 2021, românii nu vor mai putea să lucreze în Marea Britanie, decât dacă vor demonstra că primesc pe an peste 23.000 de lire sterline.

Anul 2021 va aduce reguli noi pentru muncitorii români care vor dori să lucreze în Marea Britanie. Astfel, de la 1 ianuarie 2021, după terminarea perioade de tranziție de după Brexit, românii, alături de ceilalți cetățeni UE, vor trebui să câștige minim 23.000 de lire sterline pentru a li se permite să lucreze în Marea Britanie. Excepție fac, bineînțeles, cei care au obținut noile statute „settled” sau „presettled” puse la dispoziție de guvernul britanic, scriu cei de la ziarulromanesc.net

Cu alte cuvinte, potrivit noilor legi ale imigrației prezentate de ministrul de Interne, Priti Patel, toți imigranți, inclusiv cei din UE, nu vor mai putea veni să lucreze în Marea Britanie decât dacă vor demonstra că primesc pe an peste 23.000 de lire sterline.

Salariul minim va fi însă cerut doar în cazul în care cel care va cere să muncească în Marea Britanie va obține un număr de puncte, potrivit noii scheme de imigrație.

Cu toate acestea, suma limită va varia în funcție de domenii. Astfel, pentru anumite domenii, se va permite un salariu mai mic, însă imigrantul va trebui să obțină un punctaj mai mare. Dimpotrivă, în domenii unde salariul minim este mai mare de 23.000 de lire sterline, cei care cer viză de muncă va trebui să câștige mai mult, pentru a nu pune în pericol locurile de muncă ale britanicilor, scrie The Sun.

De exemplu, un pilot de avion care nu este cetățean britanic va trebui să câștige cel puțin 60.000 de lire sterline pentru a primi viză de muncă. Articolul continua dupa reclame …

loading...

De asemenea, Boris Johnson a arătat clar că nu vor exista niciun fel de concesii pentru sectoarele care se confruntă cu deficiențe.

Astfel este de înțeles că premierul dorește doar imigranți calificați în Marea Britanie – în ciuda îngrijorărilor că anumite sectoare are putea rămâne fără forță de muncă.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul ziarulromanesc.net

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Noutăți privind perioada de probă începând de la 1 octombrie 2020 pentru îngrijitoare, menajere și bone în Italia - Stiri de Actualitate
  2. Cetăţenii români nu vor mai putea intra în UK cu buletinul, începând cu luna octombrie 2021 - Stiri de Actualitate

Comments are closed.