Cetăţenii români nu vor mai putea intra în UK cu buletinul, începând cu luna octombrie 2021

Marea Britanie a anunţat că intenţionează să nu mai permită accesul cetăţenilor din statele Uniunii Europene în baza cărţilor de identitate începând din octombrie 2021, în contextul încheierii tranziţiei post-Brexit pe 31 decembrie 2020, scriu cei de la libertatea.ro, citând citează Mediafax.

Guvernul Boris Johnson a publicat o versiune actualizată a Modelului de administrare a frontierei dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană.

„Astăzi, 8 octombrie, Guvernul a intensificat pregătirile pentru încheierea tranziţiei post-Brexit prin publicarea unei versiuni actualizate a Modelului de operaţionalizare la frontiere, care conţine detalii suplimentare despre modul în care va funcţiona frontiera dintre Marea Britanie şi UE şi despre măsurile pe care vor trebui să le ia companiile active în domeniul comerţului, transportatorii şi pasagerii”, a informat Executivul de la Londra, potrivit sursei citate. „Cărţile de identitate din Uniunea Europeană, Spaţiul Economic European şi Elveţia nu vor fi acceptate pentru călătoriile în Marea Britanie, inclusiv pentru şoferi, începând din octombrie 2021”, a mai precizat Guvernul de la Londra.

Astfel, accesul cetăţenilor din ţările Uniunii Europene pe teritoriul Marii Britanii va fi permis doar în baza paşapoartelor începând din octombrie 2021.

Sursă FOTO. Pentru păstrarea acurateţii informaţiilor, acest articol a fost PRELUAT INTEGRAL de pe portalul libertatea.ro