Anunţul momentului de la Alexandru Rafila: “Cred că până la sfârşitul anului 2020 vor ieşi pe piaţă cel puţin două vaccinuri anti-COVID-19”

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a declarat că până la sfârșitul acestui an, ar putea fi autorizate două vaccinuri dintre cele patru care se află în stadii foarte avansate de cercetare, scriu cei de la b1.ro

Vaccinul anti-COVID ar putea costa între 5 euro și 20 de euro, adică între 25 și 100 de lei.

”Cred că până la sfârşitul anului vor ieşi pe piaţă cel puţin două vaccinuri… Până în decembrie 2020 cred că cel puţin două vaccinuri vor fi autorizate. Prețul unei doze de vaccin ar putea costa între 5 euro și 20 de euro. Nu este un preț de nesuportat. Cu precizarea că vor fi două doze de vaccin. Al doilea vaccin se va face la un interval de 30-60 de zile, a relatat Rafila, sâmbătă seară, la Antena 3. 

Mai multe companii, de obicei, asocieri de companii, cum ar fi Pfizer, în colaborare cu o companie de biotehnologie, Sanofi cu GSK, compania americană Moderna şi compania Astra-Zeneka în colaborare cu Universitatea Oxford, lucrează la dezvoltarea unor vaccinuri pentru prevenirea virusului SARS-CoV-2 şi sunt foarte aproape de punerea pe piață a mult așteptatului ser. 

”Aceste companii sunt în studiile de fază 3, cel mai avansat înainte de a obţine aprobarea. Autorizarea se obţine pe baza unui dosar care merge cu nişte dovezi ştiinţifice ale siguranţei şi eficacităţii acestor vaccinuri”, a explicat Rafila.

loading...

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul b1.ro