Marea Britanie începe CURĂŢENIA: Cerșetorii vor fi expulzați, iar infractorii din UE nu vor mai fi primiți în țară de la 1 ianuarie

În data de 22 octombrie 2020, parlamentul Marii Britanii a votat introducerea unor măsuri pentru unii cetăţeni veniţi din Uniunea Europeană, care nu vor mai putea fi gazduiţi începând cu prima zi a anului 2021, scriu cei de la ziarulromanesc.net

Astfel, ministrul de Interne, Priti Patel publică noi măsuri mult mai dure care vor interzice intrarea infractorilor din UE în Marea Britanie, de la 1 ianuarie și vor elimina imigranții fără adăpost.

Măsurile se vor baza parțial pe faptul că Marea Britanie va păstra accesul la bazele de date penale europene, cu toate că încă nu s-a ajuns însă la un acord asupra acestei chestiuni.

Potrivit regulilor UE, Marea Britanie poate împiedica intrarea infractorilor din țările europene numai dacă prezintă o amenințare gravă și actuală, scrie Daily Mail.

Noile măsuri vor depăși acest obstacol. Astfel, Ministerul de Interne va putea împiedica intrarea oricărei persoane condamnate la 12 luni sau mai mult de închisoare. Articolul continua dupa reclame …

loading...

În plus, reglementările vor permite Ministerului de Interne să expulzeze cetățenii UE care dorm pe stradă și care refuză ajutorul statului sau care comit infracțiuni precum cerșetoria.

Acest lucru înseamnă că Ministerul de Interne va avea noi competențe cu privire la cetățenii UE care ridică adevărate „orașe de corturi” în Park Lane, în centrul Londrei și în alte locuri din întreaga țară.

Noile norme vor fi folosite „foarte ușor și doar ca ultimă soluție” împotriva cetățenilor străini fără adăpost care au un comportament antisocial sau fac infracțiuni de nivel scăzut care ar putea să nu îndeplinească criteriile normale pentru deportare în acest moment.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe infomaţii interesante pe portalul ziarulromanesc.net