Trei români din Italia riscă să ajungă la închisoarecare, pentru că au încasat ilegal „Venitul de Cetățenie”, în valoare de zeci de mii de euro

Cu doar câteva zile în urmă, carabinierii din Caprarola, provincia Viterbo, au denunțat în stare de libertate 7 persoane pentru „solicitarea nejustificată de a beneficia de Venitul de Cetățenie, păstrând în mod ilegal banii obținuți, în dauna statului”, scriu cei de la rotalianul.com citând publicația locală Tuscia We. Conform presei din peninsulă, trei dintre aceste persoane sunt de cetățenie română.

„Cele șapte persoane denunțate au primit în mod ilegal Venitul de Cetățenie începând din 2019 pentru un total de aproape 60.000 de euro”, au transmis carabinierii într-un comunicat de presă.

„Escrocii sunt doi cetățeni italieni și cinci străini, dintre care trei sunt români și doi albanezi. Cei șapte inculpați au primit între 5.000 de euro și 11.000 de euro fiecare”, au mai precizat militarii italieni.

Conform declaraţiilor date de către carabinieri, înșelătoria a fost pusă la cale de persoanele acuzate prezentând, la momentul solicitării ajutorului social, declarații false prin care atestau că ei sau membrii ai familiei lor erau rezidente în Caprarola.

În urma investigațiilor realixzate, pe lângă denunțarea celor 7 persoane, carabinierii au trimis și la INPS o solicitare pentru a le bloca acest venit și pentru a le cere să plătească înapoi sumele încasate până acum. Articolul continua dupa reclame …

loading...

Conform articolului 7, paragraful 1 din legea 26/2019 din Codul Penal italian, oricine încearcă să obțină în mod ilegal beneficiul Reddito di Cittadinanza prin falsificarea sau folosirea de declarații sau documente ce atestă lucruri care nu sunt adevărate sau omite informațiile cuvenite, este pedepsit cu închisoare de la doi la șase ani.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul rotalianul.com