Anunțul oficial al președintelui: “Vaccinarea întregii populații va începe cel mai devreme în primăvară.”

Momentele prin care trec cetăţenii din România nu sunt unele dintre cele mai fericite, în ceea ce priveşte evoluţia numărului de infectări zilnice. Din acestă cauză, ieri, Klaus Iohannis i-a chemat la Palatul Cotroceni, pe Nelu Tătaru, Alexandru Rafila și Raed Arafat la o ședință de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19. În cadrul ședinței s-a hotărât adoptarea unui program de vaccinare, despre care președintele a oferit mai multe detalii, scriu cei de la huff.ro

Astfel, președintele a explicat că situația epidemiologică din toate statele europene se degradează rapid, iar în acest scenariu se regăsește și România, care se confruntă cu cifre din ce în ce mai mari.

Ieri, 3 noiembrie, au fost înregistrate 7.733 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. În total, România înregistrează 258.437 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Președintele a vorbit despre cel mai așteptat vaccin de până acum, vaccinul anti-covid. El a declarat că acesta este cea mai mare speranță a tuturor statelor care se confruntă cu nemilosul virus. Astfel, a anunțat că România e parte a acordurilor Comisiei Europene pentru furnizarea vaccinului, pentru care s-au alocat 10 milioane de doze de vaccin.

“Din cauza cererii extrem de ridicate la nivel mondial, vaccinul va ajunge în statele UE în mod etapizat. Pentru România ne așteptăm să ajungă prima tranșă în primul trimestru al anului viitor, în cel mai favorabil scenariu. Toate statele UE vor primi în același timp aceste tranșe când vaccinul va fi disponibil. Toate statele UE vor primi concomitent cota corespunzătoare din prima tranșă. Primii vaccinați vor fi lucrătorii din sistemul medical, dar și persoanele din grupele de risc. Vaccinarea întregii populații va începe cel mai devreme în primăvară.”, a declarat Iohannis.

loading...

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul huff.ro

1 Trackback / Pingback

  1. VESTE BUNĂ! Vaccinul anti-coronavirus, pe ultima sută de metri. Când vom fi vaccinaţi ... - Stiri de Actualitate

Comments are closed.