Atenţionare ANM: “Un val de aer rece lovește România”. Vine iarna!

Începutul lunii noiembrie a avut temperaturi destul de blânde în România. Potrivit celor de la ANM, un val de frig urmează să lovească ţara noastră. În următoarele zile, acest lucru se va schimba radical, iar temperaturile vor scădea semnificativ.

Potrivit Digi24, Elena Mateescu, directorul general al ANM, a vorbit despre aceste schimbări meteorologice. Astfel, mâine și poimâine, vremea va rămâne frumoasă și mult mai caldă decât în mod obișnuit, în această perioadă a anului, mai ales în zonele de deal și de munte, unde vor fi și maxime de 16-17 grade Celsius.

Cu toate acestea, la mijlocul săptămânii viitoare vremea se va răci însă în cea mai mare parte a țării, mai ales în zonele de deal și de munte. La sfârșitul săptămânii, temperatuile maxime vor ajunge la 7-12 grade, iar minime până la minus 5 grade Celsius, în media acestui interval.

„Și în București, o vreme în general închisă de la mijlocul săptămânii, nebulozitate joi diminața, care poate să aducă burniță și, nu în ultimul rând, condiții pentru producerea ceții”, a spus Mateescu.

Vremea se va răci considerabil după data de 15 noiembrie, iar temperaturile minime ar putea scădea sub zero grade în aproape toată țara.

loading...

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul Digi24