VESTE BUNĂ! Vaccinul anti-coronavirus, pe ultima sută de metri. Când vom fi vaccinaţi …

Compania Pfizer și partenerul său german BioNTech sunt primele care au anunţat cu succes date îmbucurătoare, după testarea pe scară largă a unui vaccin anticoronavirus. Rata de eficacitate anunțată este mult peste cea de 50% solicitată de agenția pentru medicamente a SUA. Serul a funcţionat în cazul a 9 din 10 persoane care au participat la testare, lucru considerat remarcabil având în vedere timpul scurt de dezvoltare a vaccinului, scriu cei de la observatornews.ro

10 milioane de doze pentru România, din primul vaccin autorizat

Albert Bourla, preşedinte Pfizer: “Este o zi grozavă pentru ştiinţă. Este o zi grozavă pentru umanitate, când realizezi că vaccinul tău are o eficienţă de 90%. Este copleşitor. Înţelegeţi că speranţele a miliarde de oameni, milioane de afaceri şi sute de guverne stau pe umerii noştri, acum, cred că putem vedea lumina de la capătul tunelului”

Dr. Gindrovel Dumitra, grupul de vaccinologie SNMF: “Jumătate au primit vaccinul şi jumătate au primit placebo. Iar dintre acestea, au fost 94 de persoane care au dezvoltat boala. Iar 90% dintre aceste persoane sunt din pacienţii care au primit placebo. Este un vaccin bazat pe ARN mesager care se administrează injectabil, în două doze. Injecţia se face intramuscular”

Pentru ca vaccinul să protejeze o persoană e nevoie să treacă 28 de zile de la prima doză administrată. Articolul continua dupa reclame …

loading...

10 milioane de doze pentru România, din primul vaccin autorizat

În România, vor ajunge 10 milioane de doze din primul vaccin autorizat. Ca în multe alte state, armata va juca un rol esenţial, atât în transportul cât şi în coordonarea operaţiunilor de vaccinare. Compania americană Pfizer estimează că va produce circa 50 de milioane de vaccinuri anul acesta şi până la 1,3 miliarde de doze de vaccin în 2021.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul observatornews.ro