Premierul României, Ludovic Orban, a vorbit despre posibilitatea majorării salariului minim pe economie

Zilele trecute, premierul Ludovic Orban a avut o intalnire cu reprezentantii Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social.

Acestia au ajuns la concluzia ca modificarea salariului minim va putea fi posibila, doar daca economia tarii permite acest lucru, scriu cei de la yabbmusic.ro

„Suntem adeptii unui mecanism de crestere care sa se bazeze pe realitatile economice, respectiv rata inflatiei, cresterea productivitatii si alti factori economici. Obiectivul nostru este sa nu fie afectate locurile de munca, mai ales in aceasta perioada in care companiile se confrunta cu dificultati din cauza crizei sanitare”, a precizat Orban.

„In urma acestei analize, se va putea stabili in mod obiectiv o forma de crestere predictibila a salariului minim pentru urmatorii patru ani”, a mai spus Ludovic Orban.

In perioada urmatoare, premierul României considera ca se va face si o analiza a evolutiei salariului minim din alte state europene, care va fi de mare ajutor in stabilirea majorarii salariului minim pe economie.

loading...

Sursa FOTO. Cititi mai multe informatii interesante pe portalul yabbmusic.ro