Video! Hai La Marea Vaccinare GRATUITĂ!!! Guvernul a stabilit CATEGORIILE care VOR FI VACCINATE CU PRIORITATE

Stoparea numărului de infecţii cu temutul CORONAVIRUS se va putea face folosind vaccinul aşteptat de tot globul pământesc. Este deja o certitudine firească şi greu de combătut. La sfârşitul acestui an, începutul anului viitor, România va beneficia de noul vaccin AntiCOVID şi va începe cu siguranţă MAREA VACCINARE, scriu cei de la observatornews.ro

Părerile sunt împărţite, iar mulţi dintre români vor aştepta să vadă reacţiile adverse ca să poată să decidă, dacă se vor vaccina sau nu…!!!

Șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a anunțat că Hotărârea de Guvern privind strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus a fost adoptată, vineri, în ședința de Guvern. În această hotărâre au fost stabilite categoriile care vor fi vaccinate cu prioritate.

Cu această ocazie au fost stabilite și categoriile care vor fi vaccinate cu prioritate: angajaţii din domeniul Sănătăţii, asistenţei sociale, cei din categoria de risc şi personalul din domenii-cheie.

“Potrivit acestei strategii de vaccinare adoptată, au fost stabilite grupurile prioritare: personalul din domeniul Sănătăţii, personalul din centrele rezidenţiale şi medico-sociale, populaţia cu risc ridicat de evoluţie severă în cazul infecţiilor cu SARS-CoV-2 şi personalul din alte domenii- cheie, esenţiale pentru buna funcţionare a societăţii. Persoanele din aceste categorii vor fi vaccinate în prima etapă, iar apoi vaccinarea va fi disponibilă pentru întreaga populaţie. Estimarea este că, în prezent, 70 % din totalul populaţiei ar putea fi implicată în această campanie de vaccinare”, a declarat Ionel Dancă.

loading...

Vaccinarea va fi gratuită şi voluntară, a anunțat șeful Cancelariei premeirului.

“Guvernul României, condus de domnul prim-ministru, Ludovic Orban, face un apel către toate instituţiile implicate, dar şi către societatea civilă, către specialişti, ca, în dezbaterea publică, să sprijine această campanie de vaccinare pentru că aceasta reprezintă singurul remediu, pentru a pune capăt epidemiei de COVID-19. Trebuie evitate politizările pe acest subiect, pentru că în joc sunt viaţa şi sănătatea românilor şi chemăm alături în această campanie de vaccinare toţi specialiştii în domeniu.”

Strategia de vaccinare a fost elaborată de către Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, organism interministerial în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea Prim-ministrului.

Sursă VIDEO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul observatornews.ro