O tânără din Singapore care a fost bolnavă de Covid-19 a născut un bebeluș cu anticorpi

În luna martie a acestui an, o tânără din Singapore s-a infectat cu noul coronavirus, când era deja însărcinată. Aceasta a născut acum un bebeluș cu anticorpi contra virusului, scriu cei de la stirileprotv.ro citând Reuters.com

Copilaşul s-a născut luna aceasta fără a fi bolnav de Covid-19, dar spre uimirea medicilor, acesta avea anticorpi, relatează ziarul Straits Times.

”Doctorii mei cred că am transferat anticorpii Covid-19 către el în timpul sarcinii”, a spus Celine Ng-Chan pentru ziarul menționat. Ng-Chan a avut o formă ușoară a bolii și a fost externată după două săptămâni și jumătate.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, încă nu se știe dacă o femeie însărcinată și bolnavă de Covid-19 poate transmite virusul fătului sau bebelușului în timpul sarcinii sau al nașterii.

Până acum nu s-au găsit virusuri active în mostre de lichid amniotic sau în laptele matern. Doctori din China au raportat prezența și declinul anticorpilor pentru Covid-19 în bebeluși născuți de femei infectate cu coronavirus, potrivit unui articol publicat în octombrie în revista de specialitate Emerging Infectious Diseases. Articolul continua dupa reclame …

Transmiterea noului coronavirus de la mame la nou-născuți este rară, au spus doctori din New York într-un material publicat tot în octombrie, în revista JAMA Pediatrics.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul stirileprotv.ro