Claudia Iojă avea 47 de ani şi era infirmieră într-un azil de bătrâni din Italia. Românca a murit din cauza infecției cu COVID-19

Momente tragice au fost trăite de toţi cei care o cunoşteau pe românca Claudia Iojă. Aceasta lucra ca infirmieră profesionistă într-un azil de bătrâni din San Germano Vercellese, provincia Vercelli şi a murit luni, 30 noiembrie 2020, din cauza complicațiilor suferite în urma infecției cu COVID-19, scriu cei de la rotalianul.com, care citează publicația locală La Sesia.

Conform presei locale, zeci de persoane de la azilul de bătrâni unde conaționala noastră lucra au fost infectate, dar, cu excepția ei, toți ceilalți au reușit să învingă boala.

Claudia Iojă era tânără, avea doar 47 de ani și locuia cu soțul ei și fiica lor în localitatea Chivasso de lângă Torino. Românca noastră lucra de circa 8 ani de zile ca angajată la azilul de bătrâni „Pietro Perazzo” din San Germano Vercellese.

Spre sfârşitul lunii noiembrie, la azail a izbucnit un focar de infecție care a dus la îmbolnăvirea a circa 30 de persoane, majoritatea dintre ei fiind bătrâni internați acolo, dar şi angajați ai instituţiei. Îmbucurător este faptul că aproape toți dintre ei au reușit să se vindece în urma infecției, excepţie făcând românca noastră.

Din nefericire, conaționala noastră a fost singura care nu a scăpat cu viață în urma complicațiilor pe care acest virus le-a provocat organismului său. Toți cei care au cunoscut-o pe Claudia sau au lucrat cu ea au numai vorbe de laudă la adresa ei și îi plâng, în aceste zile, tragica moarte. Articolul continua după reclame …

loading...

Era o femeie extraordinară, generoasă, plină de viață. Iubea această muncă și o făcea cu o pasiune pe care puține persoane profesioniste o au. A fost pentru toți colegii mei, și mai ales pentru mine, o amică specială, mereu disponibilă. Faptul că am cunoscut-o ne-a îmbogățit viața tuturor. Îi vom simți lipsa, atât noi cât și pacienții noștri, de care s-a atașat foarte mult, cum și ei s-au atașat de ea”, a declarat Teresa Longo, directoarea azilului.

Un mesaj de condoleanțe a sosit și de la primăria localității, care a publicat pe pagina Facebook a instituției următorul mesaj.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul rotalianul.com

1 Trackback / Pingback

  1. Ultima ORĂ! Noul coronavirus a ucis două cadre medicale din Galaţi. VIDEO - Stiri de Actualitate

Comments are closed.