Un bărbat a fost despăgubit cu 10 milioane de dolari, după ce a stat 28 de ani în închisoare, fiind nevinovat…

Povestea lui Chester Hollman este una incredibil de tristă, cu toate că s-a terminat ”frumos”. În anul 1991, Chester Hollman III avea 21 de ani când a fost acuzat de uciderea unui student de la Universitatea din Pennsylvania, în timpul unui jaf, scriu cei de la observatornews.ro

De atunci, bărbatul a stat în închisoare 28 de ani, cu toate că a fost condamnat pentru o crimă pe care nu a făcut-o. În luna iulie a anului 2019, un judecător a ordonat eliberarea sa din închisoare, declarând că polițiștii și procurorii au construit dosarul de crimă pe baza unor dovezi inventate de la oameni forțați să se prezinte ca martori.

Acesta a fost momentul în care autorităţile au recunoscut că bărbatul a fost condamnat pe nedrept, cu probe fabricate. În această privinţă, bărbatul a primit despăgubiri de aproape 10 milioane de dolari, după eliberarea sa din închisoare.

Judecătorul a mai spus atunci că anchetatorii au ascuns dovezi prețioase, care ar fi putut să-i conducă spre adevărații criminali.

În momentul exonerării sale, procurorul adjunct, Patricia Cummings, a declarat instanței: „Îmi cer scuze față de Chester Hollman. Îmi cer scuze pentru că i s-a greșit și, prin felul în care l-am dezamăgit, am dezamăgit întreaga comunitate a orașului Philadelphia”, a spus ea, potrivit
ladbible.com. Articolul continua dupa reclame …

În urma investigaţiilor făcute asupra altor dosare, procurorii au stablit că Chester Hollman nu este un caz singular, luna trecută fiind încheiate mai multe astfel de procese care au drept principală cauză conduita necorespunzătoare a poliției din Philadelphia de la sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90.

Chester Hollman: „Nu există cuvinte care să exprime ceea ce mi-a fost luat. Dar această despăgubire închide un capitol dificil din viața mea, iar eu și familia mea putem să o luăm de la capăt”.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul observatornews.ro