ATENŢIE! Marea Britanie ne trimite în ţară un avion cu 30 de infractori şi criminali români, condamnați acolo

Odată cu încheierea oficială a Brexitului, autorităţile din Marea Britanie au decis că nu va mai ține infractorii de origine poloneză și română în închisorile britanice.

În acest scop, săptămâna viitoare va pleca spre România, un așa numit „avion al condamnaților”. Conform celor de la air24.ro, acesta va fi doar începutul operaţiunilor de deportare a infractorilor.

Astfel, toţi cei 30 de pasageri ai avionului sunt infractori și criminali condamnați. Ei au fost până acum închiși în Marea Britanie, care a decis să îi trimită spre țările de origine.

Conform deciziei luate de către autorităţile britanice, românii şi polonezii sunt primii care vor părăsi penitenciarele din Marea Britanie.

Portalul britanic The Independent, scrie că două zboruri cu câte 30 de infractor vor pleca spre România și Polonia. Operaţiunea se va efectua săptămâna viitoare, în ziua de miercuri, pe 13 ianuarie 2021, când va pleca primul avion din Lodra, urmând să aterizeze la București. Articolul continuă după reclame …

loading...

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne din Marea Britanie a declarat că infractorii străini din închisorile britanice vor fi expulzaţi în continuare, indiferent de riscuri: „Ne menţinem angajamentul de a elimina infractorii străini şi cei care încalcă regulile de imigraţie şi vom continua să desfăşurăm operaţiunile cu măsurile adecvate”.

Există mai multe discuții legate de al doilea zbor al avionului condamnaţilor, care pleacă peste două săptămâni către Varșovia.

Cu privire la această decizie, ONU critică dur măsura luată de autorităţile din Marea Britanie, existând posibilitatea de transmitere şi infectare cu noua tulpină de coronavirus.

Reprezentanții din Marea Britanie au oferit asigurări că infractorii şi gardienii care îi vor escorta vor purta măşti şi mănuşi. De asemenea, criminalilor li se va lua temperatura înainte de fi ridicaţi din închisoare.

Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul air24.ro