Sfânta Cruce izvorâtoare de mir de la Coslogeni, locul în care mulţi bolnavi şi-au găsit vindecarea!

România este un tărâm bogat în locuri făcătoare de minuni. Printre acestea, un loc aparte este Schitul Crucii de la Coslogeni. În anii ce au trecut, mulţi bolnavi şi-au găsit vindecarea, cei ce nu puteau vorbi au primit grai, iar orbii şi-au recăpătat vederea. Astfel, cine poate ajunge să viziteze această locaţie, o să aibă parte de mult bine, scriu cei de la easyguide-portal.com

Schitul Coslogeni se află la intrarea în satul Coslogeni, din comuna Dichiseni. Comuna se află în partea de sud-est a județului, pe malul stâng al Dunării, la limita cu județul Constanța. Este străbătută de brațul Borcea al Dunării, braț pe malul căruia se află localitățile componente.

Localitatea este străbătută de șoseaua națională DN3B, care leagă Călărașiul de Fetești. Legenda spune că satul Coslogeni a luat ființă prin contopirea a doua catune. Unul dintre ele s-a numit Scutelnici și era situat la 400- 500 m vest față de actuala vatră a satului, pe malul brațului Borcea. Ciuma care a secerat sudul României de azi a cuprins și acest sat, iar 5- 6 familii, singurele ramase, au format Satul – Nou.

Locul şi-a câştigat faima datorită unei cruci de piatră despre care se spune că este făcătoare de minuni.

Care este istoria acestui lăcaş? Articolul continua după reclame …

loading...

Crucea izvorâtoare de mir de la Coslogeni a fost înfiptă pe o mică temelie de piatră, chiar la marginea drumului prăfos, de ţară. Nimic nu anunţă că aici s-ar afla un loc sfânt, în care s-au săvârşit multe vindecări miraculoase.

Veche de aproape 500 de ani şi pomenită de mai toţi marii noştri istorici, Crucea de la Coslogeni rămâne o enigmă deschisă.

Sfânta Cruce datează din anul 1620. A fost făcută de un boier din Călăraşi pentru a fi dusă la Feteşti. A fost transportată cu un car spre locul de destinatie. Pe câmp însă, carul a cedat din cauza greutăţii, s-a stricat. Crucea a fost dată jos pentru a se putea repara carul, apoi a fost ridicată în car, dar boii n-au mai putut merge.

Atunci, crucea a fost înţepenită în acest loc de către niste credincioşi şi, cu timpul, s-a văzut că e făcătoare de minuni,iar oamenii n-au încetat să vină să se roage în acest loc.

Se spune că aceasta nu poate fi urnită din loc decât cu puterea Domnului. Mai mult decât atât, localnicii spun că aceasta a crescut, s-a înălţat şi doar cei care vin aici cu credinţă au parte de tămăduire.

Între anii 1990-1993 a fost ocrotită de creştinii care au zidit deasupra ei un lăcaş de închinare şi slujire cu sprijinul părintelui paroh din satul Coslogeni şi al credincioşilor care veneau din toata ţara să se inchine sfintei cruci. La cererea credincioşilor din această zonă şi cu binecuvântarea episcopului Damaschin Coravu s-a decis ca în acest loc binecuvântat de Dumnezeu să fie un schit de călugări.

Astfel că, în anul 2003 a fost înfiinţat Schitul Coslogeni. Lucrările de extindere şi dezvoltare a Schitului au continuat, punându-se piatra de temelie a unei biserici, cu hramul “Înălţarea Sfintei Cruci”. Sfântul lăcaş, realizat din lemn în stil maramureşean, are înălţimea de 26 de metri, 16 metri lungime şi 6,30 metri lăţime

La baza crucii se găseşte un izvor cu proprietăţi tămăduitoare, care acum este captat într-o fântână situată alături. Măsurătorile bioenergetice efectuate asupra crucii relevă un nivel energetic foarte ridicat, cu mult mai înalt decât acela al bioenergoterapeuţilor.

Merge-ţi într-o zi acolo, sufletul vi se va încărca cu o energie pozitivă şi niciodată nu veţi regreta. Drum bun!

Citiţi mai multe informaţii interesante pe: descoperalumea.net, zigzagprinromania.com, easyguide-portal.com şi ortodoxia.me