VIDEO – Incendiu la Institutul Matei Balş: cinci persoane au decedat şi alte 120 au fost evacuate de urgenţă

În această dimineaţă, în jurul orei 05, a fost primit un apel la numărul de urgenţe 112, care semnala un incendiu la Institutul Matei Balş din Capitală. Imediat, autorităţile au declanşat planul ”roşu”, iar incendiul a fost lichidat în urma intervenţiei pompierilor, scriu cei de la romaniatv.net

În urma tragediei, cinci persoane au decedat. Incendiul a afectat 4 saloane de la parterul instituţiei, iar autorităţile au dispus ca 120 de pacienţi să fie transportaţi la mai multe spitale. La Institutul ”Matei Balş” s-au deplasat şeful DSU, Raed Arafat, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, secretarul de stat în MS Andreea Moldovan şi prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Mai mulţi pacienţi sunt transferaţi la Spitalele Sf. Ioan şi Pantelimon, dar şi la alte pavilioane ale unităţii medicale. La această oră nu se cunoaşte cauza incendiului, iar la faţa locului se află specialişti ISU, dar şi poliţişti de la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei.

Potrivit şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, trei persoane au fost găsite după ce s-a degajat fumul, iar o a patra a fost resuscitată, dar fără rezultate pozitive.

Medicul Bogdan Oprița a declarat că la faţa locului au ajuns 38 echipaje de prim ajutor, șase de terapie mobilă şi cinci de victime multiple. Tot în această dimineaţă au fost mobilizați aproximativ 100 de medici și asistenți suplimentari pentru a interveni.

loading...

Sursă VIDEO: REALITATEA.NET Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul romaniatv.net