VIDEO – O echipă de muncitori a descoperit o CAPSULĂ a TIMPULUI îngropată în pământ, pe care scria anul 2957.

O echipă de muncitori a descoperit o capsulă a timpului îngropată în pământ. În acea zi, muncitorii trebuiau să sape fundaţia pentru un laborator nou al unei facultăţi, când au descoperit un cilindru pe care scria anul 2957, scriu cei de la redactia.ro

Muncitotii săpau pentru un nou laborator de nanotehnologie de la celebrul institut MIT din Statele Unite ale Americii. Din întâmplare, aceștia au scos din pământ o capsulă a timpului. Din primele cercetări s-a stabilit că această capsulă a timpului fusese îngropată de către studenții de la MIT în anul 1957 și planul era ca ea să rămână îngropată până în anul 2.957, ceea a ce nu s-a întâmplat.

Dintr-un calcul simplu, capsula a stat îngropată doar 58 de ani. Aceasta era realizată din sticlă, pentru că studenții au considerat că spre deosebire de metal sau lemn, rugina sau putregaiul nu va afecta nici capsula, nici ceea ce conține.

Ce conţinea misterioasa capsulă…

Înăuntrul se aflau documente vechi, lucrări științifice și alte obiecte importante. Articolul continuă după reclame …

loading...

”MIT vrea să se păstreze rațional și orientat către viitor, dar acesta este un moment remarcabil și o activitate sentimentală. Cred că ne amintește de o comunitate căreia îi place, pe lângă multe altele, să marcheze ocaziile și momentele speciale. Este pe jumătate scrisoare către viitor, facem asta foarte des. Aici, la MIT, părem să avem acest impuls de a colecta informații și de a comunica deliberat cu noi, cei din viitor”, a declarat Deborah Douglas, director al Muzeului MIT.

Sursă VIDEO: Massachusetts Institute of Technology (MIT) Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul redactia.ro