Un poliţist italian şi-a recunoscut adidaşii furaţi în picioarele unui român fără adăpost. Ce a urmat este incredibil …

O întâmplare incredibilă s-a petrecut de curând în Italia. În luna octombrie a anului 2020, unui poliţist din localitatea italiană Campi Bisenzio, provincia Florența, i-au fost furaţi din grădina casei, o pereche de adidaşii de firmă, pe care o cumpărase cu 300 de euro, scriu cei de la rotalianul.com

După câteva luni de zile, poliţistul a dat nas în nas cu un bărbat care purta în picioare adidaşii lui, fiind vorba de un român fără adăpost, în vârstă de 32 de ani și deja cunoscut forțelor de ordine.

„Sunt adidașii mei, recunosc zgârieturile. De unde i-ai luat?”, l-a întrebat agentul de poliție pe conaționalul nostru.

Conform ediţiei Corriere della Sera, bărbatul român se afla pe via Buozzi din localitate, atunci când polițistul îmbrăcat în civil, l-a văzut încălțat cu adidașii săi furați în urmă cu circa cinci luni de zile.

Bărbatul italian nu avea niciun dubiu, erau ai săi, fiindcă are și o preferință anume pentru marca Adidas, plus că anumite zgârieturi și arsuri pe care le făcuse prin excursii cu prietenii lui, încălţămintea fiind astfel uşor de recunoscut. Articolul continua dupa reclame …

loading...

Românul fără adăpost, care încerca să se protejeze de frig folosind o geacă ruptă și o eșarfă uzată, a rămas blocat la întrebările polițistului. N-a scos un cuvânt timp de câteva secunde. Apoi, mișcându-se încet, a scos adidașii din picioare și i-a dat înapoi proprietarului.

Ceea ce a urmat depășește așteptările multora dintre noi. Chiar dacă, fiind un om al legii, bărbatul italian a fost nevoit să solicite intervenția unei patrule de poliție pentru a-l denunța pe hoț și pentru a constata înapoiere încălțămintei. Lăsând cerşetorul fără încălţăminte, poliţistul a dat dovadă de sentimente umane extraordinare, de care puțini oameni sunt capabili.

Mai exact, l-a însoțit pe românul fără adăpost într-un magazin și i-a cumpărat o pereche de încălțăminte nouă, dar și o geacă de iarnă, să nu mai sufere atât de tare de frig.

„Un gest de generozitate care m-a făcut fericit”, le-a spus conaționalul nostru jurnaliștilor italieni. „Era frig, iar polițistul a făcut un mic miracol”, a mai adăugat el.

Potrivit sursei citate, polițistul italian a refuzat să-și facă publică identitatea la solicitarea jurnaliștilor.

Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul rotalianul.com