Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii și-au spălat hainele prin cufundarea acestora în apa râurilor și lovirea acestora de pietre. Primele dispozitive inventate pentru spălarea hainelor au fost grătarele de lemn.
Prima mașină de spălat rufe acționată electric a fost inventată în Statele Unite în 1908, modelul Thor fiind brevetat de către Alva Fisher și introdus pe piață de compania Hurley Machine Company of Chicago.
În Europa, producția mașinilor de spălat automate nu a început decât la începutul anilor 1950.
Mașina de spălat reprezintă un ajutor important în orice gospodărie. Cu câţiva zeci de ani în urmă, în majoritatea caselor, rufele se spălau de mână şi reprezenta o corvoadă pentru femei. Astfel, trebuie să ai foarte mare grijă de mașina ta de spălat ca să nu se strice și să-și facă treaba cât mai mulți ani. În acest articol veți afla care sunt greșelile pe care le facem atunci când folosim acest aparat și cum îi putem prelungi viața, scriu cei de la realitatea.net
De cele mai multe ori, noi suntem principalii vinovați atunci când mașina de spălat se strică, deoarece nu respectăm instrucțiunile și facem numeroase greșeli atunci când o folosim. Articolul continuă după reclame …
În continuare vă vom prezenta care sunt cele mai frecvente lucruri pe care le facem și nu sunt deloc recomandate pentru prelungire duratei de viață a mașinilor de spălat.
- Folosești prea mult detergent
Majoritatea dintre noi avem tendinţa de a folosi cât mai mult detergent, deoarece avem impresia că astfel, hainele se vor spăla mai bine. În această privinţă, totul este fals! Meseriaşii care repară mașinile de spălat ne recomandă să folosim doar jumătate din sertar.
Folosirea unei cantităţi mai mari de detergent poate duce la probleme, cum ar fi excesul de spumă care poate bloca întregul mecanism al mașinii. Orice gospodină trebuie să ştie că sertarul pentru detergent trebuie curățat destul de des, pentru a îndepărta orice reziduri de detergent sau balsam, astfel, acestea pot bloca orificiile din sertar și pot apărea scurgeri din acesta.
- Curățăm filtrul foarte rar sau deloc
Importanţa curăţării filtrelor de la mașina de spălat este foarte mare, pentru că acolo se acumulează tot felul de scame sau lucruri care au căzut în cuvă. Filtrul se află la îmbinarea furtunului de alimentare cu mașina de spălat. Furtunul poate fi desfăcut iar filtrul scos și curățat.
- Punem prea multe haine la spălat
Mai multe haine puse la spălat, este motivul pentru care maşina se poate strica datorită suprasolicitării şi bineînţeles, duce la scurtarea duratei de viață a pieselor sale.
- Este obligatoriu ca mașina de spălat să fie așezată pe o suprafață cât mai plană
În timpul procesului de spălare, dacă observăm că mașina de spălat se zdruncină foarte tare, mai ales când ajunge la programul de stoarcere, înseamnă că maşina nu este amplasată pe un plan drept, iar anumite piese să se strice mai repede decît este cazul.
- Alegem fără să ne dăm seama, un detergentul greșit
Alegerea tipului de detergent este o problemă de foarte multe ori neglijată. Pe piaţă există detergenți speciali creați pentru mașina de spălat automată şi doar pe aceia trebuie să-i folosim.
- Folosirea tot mai rară a produselor anticalcar
Duşmanul numărul 1 al maşinilor de spălat este calcarul. Folosirea produselor anticalcar devine o necesitate, mai ales dacă locuiţi într-o zonă în care apa are o duritate mai mare. O metodă simplă prin care se poate curăţa calcarul depus este spălarea fără haine, folosindu-se doi litri de oţet, combinat cu 200 de grame de bicarbonat de sodiu. Astfel, maşina se va curăţa singură.
- Mașina de spălat trebuie aerisită
Un alt lucru important este aerisirea şi uscarea. După fiecare spălare este prioritar ca uşa maşinii să fie lăsată deschisă pentru a permite uscarea. În acest fel, se previne formarea mirosurilor şi a mucegaiului, în interiorul aparatului.
Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul realitatea.net