Vitalie Cebotaru de 13 ani a alergat 12 km în galoși de cauciuc la ultramaratonul național ”Rubicon”

Cu doar câteva zile în urmă, o filmare video a devenit foarte populară pe rețelele de socializare. Pe filmare putem observa un adolescent care a fugit o distanţă de 12 kilometri, în cadrul ultramaratonului național ”Rubicon”, acesta fiind încălțat în galoși de cauciuc.

Cu toate că la maraton participau sportivi profesionişti, băiatul de doar 13 ani i-a cucerit pe toţi cu rezistența lui. Tânărul este Vitalie Cebotaru din satul Cîșlița-Prut, scriu cei de la ştiri.md citând publika.md.

Adolescentul era îmbrăcat cu o geacă modestă, o căciuliță veche și avea în picioare încălțăminte de cauciuc în loc de adidași. Cu acest echipament minim, băiatul a avut suficiente resurse pentru a alerga cei 12 kilometri. Ultramaratonul ”Rubicon” este o cursă naţională de trei zile, care a început în data de 19 februarie 2021, în localitatea Giurgiulești, nu departe de satul natal al băiatului, Cîșlița-Prut.

Intervievat, Vitalie a povestit că aleargă zilnic pe un stadion vechi din apropierea casei.

Mama băiatului a crescut la orfelinat. A devenit mamă după ce a terminat 10 clase şi are în total 6 copii. Familia stă într-o casă veche, fără apă sau alte utilități şi trăiește doar din alocațiile sociale și pensia de invaliditate, în total șapte mii de lei pe lună. De multe ori nu au nici de mâncare, iar hainele le primesc de pomană. Femeia nu munceşte şi are şi probleme cu alcoolul. Articolul continua dupa reclame …

Primarul satului, Alexandru Vasilachi, care a ajutat echipa de jurnalişti să-l găsească pe băiat, a confirmat că familia este săracă. Copiii sunt în evidența asistentului social şi lipsesc deseori de la școală, chiar și Vitalie.

Până acolo mai este cale lungă, dar deocamdată, Vitalie are o singură dorinţă: „Să am adidaşi şi haine sportive”.

Dacă doriți să-l ajutați pe Vitalie să-și realizeze visul, puteți să-l contactați pe primarul satului la numărul de telefon 067217993. Haideți să încercăm împreună să schimbăm în bine destinul unui băiat.

Mobilizare pentru Vitalie

Povestea incredibilă a adolescentului din satul Cîşliţa-Prut, care a alergat în galoşi la un maraton, nu i-a lăsat indiferenți pe telespectatori şi organizatorii cursei. Ei au lansat o campanie de colectare a banilor pentru procurarea unei case noi pentru familia băiatului.

Cei care vor să îl ajute pe Vitalie, pot transfera orice sumă pe conturile bancare de mai jos.

ASOCIAŢIA OBŞTEASCĂ „FORUM”

MDL: MD83VI000002224303324MDL

USD: MD13VI022240300000361USD

EUR: MD31VI022240300000447EUR

Banca: „Victoriabank” SA – Destinație: „Donație pentru Vitalie”

Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul publika.md