Veste BUNĂ! Badantele din Italia vor primi BONUS de COVID de 1000 de euro, dacă îndeplinesc următoarele condiţii

Veste bună pentru badantele şi menajerele din Italia. Acum trei zile, tribunalul din Genova a emis o sentință prin care lucrătoarele care lucrau ca asistente familiale (badante) și menajere prin intermediul unei agenții de muncă, au dreptul la bonusul covid de 1 000 de euro prevăzut în primăvara acestui an de Decretul de Relansare. Inițial, lucrătoarele care lucrau printr-o agenție nu figurau printre beneficiari, scriu cei de la rotalianul.com

Totul a fost lămurit în momentul când unele lucrătoare care lucrau ca îngrijitoare sau menajere prin intermediul unor agenții, s-au prezentat la birourile Patronat ale Inca Cgil din Genova pentru a solicita bonusul de 1000 de euro ca despăgubire parțială pentru inactivitatea din lunile aprilie și mai, datorită carantinei generale. În acel moment, cazul a intrat în atenția sindicaliștilor din acest sector şi totul s-a rezolvat.

Din cauza faptului că cererile lucrătoarelor au fost respinse, deoarece lucrătoarele în cauză nu erau angajatele familiilor la care lucrau, ci ale agențiilor de muncă, Patronatul, reprezentat de avocata Barbara Storace, a intentat o acțiune în justiție pentru protejarea lucrătoarelor aflate în situația descrisă mai sus.

După o analiză atentă, Curtea Judecătorească din Genova a emis sentința care elimină discriminarea. Gabriele Parodi, directorul de la Inca Cgil Genova a declarat: „Suntem foarte mulțumiți de rezultatul acestui caz, nu exista niciun motiv pentru a discrimina aceste lucrătoare care își vor primi acum drepturile. Ne bucurăm, de asemenea, că dreptatea pleacă de această dată de la Genova!” Patronatul Inca CGIL a transmis că lucrătoarele respective au la dispoziție un an de la data respingerii cererii pentru a face apel.

Condițiile de îndeplinit (articolul continuă după reclame)

Lucrătorii din sectorul casnic care la data de 23 februarie 2020 aveau un contract de muncă de cel puțin 10 ore pe săptămână, nu beneficiau de alt tip de ajutor social și nu locuiau cu angajatorul, au dreptul la un bonus de 1000 de euro ca subvenție în context Covid-19. Bonusul va fi plătit de INPS, în două tranșe și nu există un termen limită pentru depunerea cererii.

Totodată, sunt excluși lucrătorii care primesc pensie, cu excepția celei de invaliditate, precum și cei care au alt tip de contract de muncă pe timp nedeterminat.

Cererea poate fi depusă atât prin intermediul birourilor CAF/Patronato din zona de rezidență, precum și pe site-ul INPS, care trebuie accesat folosind codul PIN primit la înregistrare.

Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul rotalianul.com