Moș Victor de 80 de ani trăia singur într-o casă fără curent și geamuri. Un motociclist i-a bătut la ușă şi a schimbat viața bătrânului

În satul Plopi din comuna hunedoreană Bretea Română îşi ducea cu greu bătrâneţea, Victor Tatalescu cunoscut drept “moșul” de 80 de ani. De ani de zile, moşul și-a dus traiul într-o cocioabă mică și dărăpănată, fără căldură, curent și geamuri, scriu cei de la redactia.ro

Cu toate că nu mai avea speranţe la ceva bun, viața grea i-a pregătit cea mai frumoasă surpriză pentru o bătrânețe mai ușoară.

Datorită problemelor mari de sănătate, Moș Victor nu a mai putut nici măcar să-şi cârpească locuința, așa se face că a rămas fără curent și fără geamuri.

Într-una din zile, un motociclist i-a bătut la ușă. Bătrânul a ieşit în faţa casei şi nu i-a venit să creadă, faptul că mai mulţi tineri doreau să-i vorbească. Acela a fost momentul în care o mână de oameni puternici, veniseră să-i dea vestea care i-a schimbat viața.

Tinerii cu suflet mare erau implicați în campania umanitară ”Ajută Satul”, şi aflaseră de greutățile și neajunsurile lui Moș Victor, așa că i-au promis bătrânului că-l mută în casă nouă. Articolul continuă după reclame …

loading...

Nu a trecut mult şi cu sprijinul mai multor oameni generoși, oamenii au reușit să facă rost de o locuință modulară.

În scurt timp, în curtea bătrânului, și-a făcut loc noua locuință, deja montată și gata de locuit. Moș Victor s-a putut muta imediat în ea, unde are tot ce-i trebuie: căldură, un pat nou, geamuri termopan, dar și o sobă de teracotă pe lemne, toate cele necesare unui trai decent.

Noua casă a lui Moș Victor are o lungime de șase metri și o înălțime de 2,7 metri. Cu o greutate de trei tone, a fost adus cu camionul tocmai de lângă Alexandria, de la un tânăr care l-a pregătit pentru a putea fi locuit. Acesta e echipat cu panouri foto-voltaice pentru iluminat, dar și pentru încălzire și are inclusiv toaletă.

„Suntem vreo 12 oameni acum aici. Urmeaza sa fie descarcat containerul. De dimineata lucram in continuu sa indreptam terenul pe care acesta va fi amplasat. I-am facut si acoperis, pe care il vom monta astazi si maine. Containerul are in interior tot ce trebuie. O soba pe lemne, un pat nou, toaleta, chiuveta, caldura, lumina… De maine (n.red. de astazi) „bunicul Victor” se poate muta in ea. In vechea casa, daca ii putem spune asa, nu mai avea cum sa locuiasca. E o casa din chirpici, care sta sa se darame”, a declarat la aceea vreme Marius Achim – „Achimoto”, presedintele Asociatiei „Free Bikers” Hunedoara.

„Mosu’, o venit casa!”, a strigat unul dintre baieții de afară, când totul a fost gata. Bătrânul a primit vestea cu mare bucurie si cu lacrimi in ochi, care îi curgeau pe chipul care multă vreme nu a mai schițat vreun zâmbet.

Conform presei locale, Moș Victor nu are niciun venit, după o viață de muncă, inclusiv în Armata Română. S-a mulțumit să-și ducă viața în casa mică și dărăpănată, care risca în orice moment să se prăbușească.

De când cu noua casă, Moș Victor nu a mai trebuit să-și facă griji de frigul și vântul de afară. Campania „Ajută satul” va continua şi toate informaţiile despre aceasta vor putea fi găsite pe pagina de Facebook, urmând să fie lansat şi un site dedicat campaniei.

Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul redactia.ro

1 Comment

Comments are closed.