O italiancă strânge bani pentru familia unui român care a murit, după ce a căzut cu mașina de pe un pod

O tragedie fără margini zguduie comunitatea românilor din Italia. În data de 16 februarie 2021, ziarul La Repubblica relata pe prima pagină faptul că, românul Octavian Băcilă a murit într-un grav accident rutier în apropiere de Ponte Milvio, iar în urma lui a rămas soţia lui Camelia şi cei doi copii de 24 și de 9 ani, scriu cei de la rotalianul.com

După groaznicul accident, soţia lui Camelia, a observat că nu poate face faţă cheltuielilor pe care le are în această perioadă grea și cu atât mai mult pentru a putea plăti studiile și subzistența celor doi fii, de 24 și de 9 ani.

Imediat, una dintre italiencele pentru care lucrează soția lui Octavian, românul decedat în data de 16 februarie după ce s-a prăbușit cu mașina de pe un pod din Roma, a făcut un apel de natură socială, impresionată de această situaţie grea …

Românul nostru, se pare că ar fi suferit o stare de rău în timp ce se afla la volan, a ieșit cu mașina de pe carosabil, a rupt parapetul metalic și bariera anti-zgomot, apoi a căzut în gol de la o înălțime de circa 8 metri. Autoturismul s-a prăbușit într-o parcare din via Orti della Farnesina, iar impactul cu solul a fost fatal pentru Octavian.

Tavi, cum îi spuneau prietenii, locuia în Italia din 1997, mai scrie sursa citată. Era rezident în cartierul Muratella din Roma. Unul dintre fiii săi – Eusebiu, în vârstă de 24 de ani – trăiește în România, mai exact, în localitatea Victoria din județul Brașov. Acolo a fost repatriat și trupul tatălui său pentru a fi înmormântat. Articolul continuă după reclame …

Copilul de 9 ani, în schimb, locuiește cu mama lui la Roma și merge la școală acolo. Soția lui Octavian lucrează ca menajeră și câștigă numai 700 de euro pe lună. Înainte de această tragedie, cei doi reușeau să se descurce, din punct de vedere economic, cu cele două salarii care intrau în casă. Acum, însă, pentru Camelia urmează o perioadă extrem de dificilă după toate cheltuielile pe care a trebuit să le suporte, chiar și cu ajutorul comunității românești din Roma, pentru a organiza repatrierea și înmormântarea.

Giovanna Declich, o italiancă pentru care mama de naționalitate română lucrează ca menajeră, nu a putut rămâne indiferentă în fața acestei situații, de aceea s-a hotărât să organizeze o strângere de fonduri pentru a ajuta-o.

„Cine are bunăvoința să facă o donație, cât de mică, poate trimite contribuția sa în contul bancar cu IBAN IT42B36772223000EM001557833, titular Camelia Băcilă”, a mai spus italianca în apelul ei făcut prin intermediul ziarului La Repubblica.

Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante peportalul rotalianul.com